Mihhail Kõlvart ja Jaak Madison: opositsioonijõud peavad koonduma!

Aug 14

 Hiljutine valitsuse vahetus ei toonud kaasa pikalt oodatud pööret parema ja edukama Eesti suunas. Vastupidi, uus koalitsioonileping on veenev asitõend sellest, kuidas kolm liberaalset valitsuserakonda on tõuganud Eesti allakäiguspiraali, mille lõpus ootab ees ühiskondlik-majanduslik kollaps.


Valijaid tüssates võimule saanud Reformierakonna – kelle põhisõnum oli "Maksud ei tõuse. Punkt." – majanduspoliitika mõrusid vilju maitsevad Eesti inimesed juba mõnda aega. Peagi hakkame nägema, kuidas läbikukkunud majanduspoliitika ja ideoloogilise rohepöörde rahastamiseks mõeldud maksutõusude, uute maksude ja peretoetuste kärpimise tagajärjel kasvab vaesuses elavate inimeste ning abivajajate arv Eestis märkimisväärselt.

Hakkame nägema kodumaiste ettevõtete pankrotte, veelgi tempokamalt kärbuvat maaelu, välismaale siirduvaid parimas eas töökäsi, kahanevat sündimust ja – mis praeguses julgeolekuolukorras äärmiselt oluline – murenevat kaitsetahet. Majanduslikult laostatud ja riigijuhtide suhtes usalduse kaotanud kodanikud ei ole piisvalt motiveeritud oma riiki kaitsma. Eestit ei kaitse ainult sõjatehnika, vaid Eesti inimesed. Jah, toimetulek on julgeolek, deklareerisid  sotsiaaldemokraadid –, kuid asusid seejärel sõnamurdlikult valitsuses ellu viima risti vastupidist poliitikat.


Peame kahetsusega tõdema, et Eesti opositsioonierakondadel on nappinud jõudu, et võimuliidu poliitikale kätt ette panna. Ühelt poolt on Riigikogu juhatus suutnud opositsiooni viimase aasta jooksul peaaegu tasalülitada, teisalt on opositsioonileeris toimunud killustumine. Kahjuks on ka mitmed erakonda vahetanud poliitikud koalitsioonile jõudu juurde andnud – võim tõmbab enda poole lühiajalist omakasu taga ajavaid inimesi.


Eesti poliitika on jõudnud punkti, kus katastroofikursilt eemale liikumiseks on vaja praegusele liberaalsele võimuliidule vastanduvate jõudude konsolideerumist ja sellele uue hoo sisseandmist.


Kutsume üles Eesti laiapõhjalist opositsiooni koonduma, et kahe ja poole aasta pärast saaks võimule tulla koalitsioon, mis seisab Eesti inimeste toimetuleku, kodumaise ettevõtluse, energiajulgeoleku ja regionaalpoliitika arendamise eest ning parandab Eesti inimeste elukvaliteeti ja heaolu.


Allakäiguspiraalist väljumiseks on tarvis loobuda ettevõtetele tulumaksu seadmisest, sest see maks vähendab veelgi enam Eesti ettevõtjate konkurentsivõimet, tööhõivet ja kiirendab inflatsiooni. Riigieelarve tasakaalu huvides tuleb Leedu eeskujul sätestada mõistlikul määral maks pangandussektorile ja rahvusvahelistele korporatsioonidele (Facebook, Google jt).
Loobuda tuleks automaksu kehtestamisest, sest automaks hoogustab Eesti ääremaastumist, regionaalset ja majanduslikku ebavõrdsust ning paneb sundseisu inimesed, kelle igapäevane toimetulek sõltub auto omamisest. Eraomandi täiendav maksustamine peab olema välistatud. Ühiskonna võrdsema arengu tagab astmeline tulumaks.


Riigil on hädavajalik võtta laenu, et teha suuremaid ja kiiremaid kaitseinvesteeringuid – Eesti inimesed ja välisinvestorid peavad olema veendunud, et Eesti on kaitstud.
On oluline, et Eesti valitsus tahaks ja suudaks vastu seista Brüsselist peale surutud Eestile kahjulikele poliitikatele, ennekõike Eestit majanduslikult laostavale rohepöördele ning plaanile lahendada tööpuudust ja madalat sündimust majanduspagulaste massiimmigratsiooniga.


Kuna Euroopa seadusandlus mõjutab märkimisväärselt Eesti seadusi, kutsume Eesti saadikuid Euroopa Parlamendis üles üheskoos töötama selle nimel, et kaitsta Eesti suveräänsust ja riiklikke huve nii energia-, põllumajandus-, kaitse- kui ka immigratsioonipoliitikas.


Järgmistel valimistel peavad rahva toetuse pälvima poliitilised jõud, kes ei teeni rahvusvaheliste korporatsioonide ja "rohepöörde" ettevõttete ning Euroopa Komisjoni liberaalsema tiiva huve, vaid seisavad vankumatult Eesti inimeste ja meie põhiseaduse kaitsel. 
 

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela