Mihhail Kõlvart: jään Eestisse, et hoida meeskonnakaaslaste ning toetajate usku ja energiat

Jun 15

Eesti Keskerakonna esimehe Mihhail Kõlvarti poliitiline avaldus erakonna volikogu istungil.

Head sõbrad! Mina jään. Jään tänutundega oma valijate ees. Kuid samas ka raske südamega teatan oma loobumisest Euroopa Parlamendi mandaadist. Te andsite mulle julgust ja jõudu, näitasite, et Keskerakonna pakutav suund on see, mida te toetate ka siis, kui erakond on elanud üle raskeid aegu. Hea on näha, et meie valijate meelekindlus on palju suurem kui mõnede meie kunagiste erakonnakaaslaste oma.


Jään Eestisse, sest siin Eestis on minu kui Keskerakonna esimehe jaoks hetkel tähtsaim võitlus ja kuumim punkt meie toetajate jaoks. Ja selles võitluses on Keskerakonnal lootus, jõud ja missioon. Ma ei taha minna, kui kriisis on Eesti majandus, kui veel sügavamas kriisis on Eesti eelarve ja eriti sügavas kriisis on Eesti juhtimine. Ja samal ajal ajal on julgeolekuolukord halvenenud nii Euroopas kui just meie piirkonnas. Kahtlemata on vaja Euroopa tasemel parimaid otsuseid. Kuid soovin olla vastakuti nende kriisidega just siin, oma rahvale võimalikult lähedal, neid kuulates, nendega rääkides. Ja seista selle eest, et meid ei maksustataks surnuks, ei suretataks välja meie ettevõtlust, ei tapetaks meie majanduse konkurentsivõimet, ei tapetaks meie elu maapiirkondades. 


Jään Eestisse, et hoida oma meeskonnakaaslaste ning meie toetajate usku ja energiat. Jah, me oleme opositsioonis. Kuid meie konkurentide eduseis näiteks Tallinnas on õhkõrn ja nende read püsivad vaevaga koos. See ebaausalt, reegleid rikkudes ja ülesostmisi kasutanud jõud on habras. Riigi tasandil võib valitsuskoalitsioon olla numbrites võimas, kuid sisult on nemadki lõhenemas. Kuid meie usk on kindel ja read tugevad. 


Me seisame Eesti inimeste eest ja selleks pean ma erakonna esimehena olema siin. Hääl mulle oli hääl meeskonnale, Keskerakonna meeskonnale. Meie hääletustulemus oli hea. Vaatamata erakonna jaoks rasketele aegadele toetas meid peaaegu sama palju inimesi kui viis aastat tagasi. Seda usaldust tuleb õigustada. Tuleb õigustada, seistes Euroopa Parlamendis Euroopa ja ka Eesti majandusarengu eest. Tuleb õigustada, et seista taristuinvesteeringute eest. Tuleb seista Eesti põllumajanduse eest. Ja paljude muude meie jaoks oluliste teemade eest.


Võitlus jätkub Brüsselis, minu võitlus jätkub siin Eestis, siin Tallinnas, aitäh teile!

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela