Keskerakond korraldab automaksu-vastase meeleavalduse

Jun 05

Eesti Keskerakond korraldab täna algusega kell 11 Riigikogu ees meeleavalduse automaksu vastu ning kutsub sellega ühinema kõiki inimesi ja organisatsioone, kelle hinnangul lööb automaksu kehtestamine kõige valusamalt suurperesid, maapiirkondi ning kõiki neid, kelle igapäevane iseseisev toimetulek sõltub liikumisvahendist.

"Keskerakond ei luba koalitsioonil Euroopa Parlamendi valimiste varjus automaksu vastu võtta!" lausus Keskerakonna esimees Mihhail Kõlvart. "Eesti majandus on üheksa kvartalit järjest olnud languses ja Reformierakonna valitsus üritab maksutõusude ja kärbetega olukorda päästa. Mitmed rahanduse asjatundjad on kinnitanud, et lahendust otsitakse valest kohast ning raha tuleb võtta sealt, kus seda on. Esmalt tuleb ära jätta Reformierakonna tulumaksureform, mis läheb maksma 550 miljonit eurot ja kehtestada pankadele erakorraline kasumimaks. Uued tavakodanikele suunatud maksud vaid süvendavad perede toimetulekuraskusi."

Automaksu eelnõu on täna Riigikogu täiskogu istungil teisel lugemisel ja Keskerakond on Mihhail Kõlvarti sõnul seisukohal, et sellega ei tohi edasi minna. "Nii puuetega inimesed kui ka lasterikkad pered on põhiseaduse kohaselt riigi erilise hoole all. Seega olukorras, kus riik paneb automaksuga ühiskonna kõige haavatavamad grupid raskemasse seisu, kuid seejuures teisi sotsiaalseid meetmeid ei rakenda või need ei rakendu tõhusalt, on automaksu näol tegemist sellise põhiõiguse riivega, mis on põhiseadusega vastuolus," rääkis Mihhail Kõlvart.
 

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela