Lauri Laats: Keskerakond toetab Kaja Kallase umbusaldamist

Jan 26

Kaja Kallase juhitav valitsus ei ole suutnud lahendada mitte ühtegi kriisi ja on neid ise juurde tekitanud ning Eesti riigi käekäiku silmas pidades toetab Keskerakond peaministri umbusaldamist, ütles Keskerakonna aseesimees Lauri Laats.

Parlamendisaadiku sõnul on käimasolev õpetajate streik valitsuse valeliku poliitika tulemus. "Reformierakond hakkas võimule saades kehtestama maksutõuse, millest enne valimisi ei räägitud. Lisaks lubati tõsta keskmine vanaduspension 1000 euroni, kuid praeguses tempos liikudes see eesmärk ei täitu. Õpetajatele kinnitati, et palk tõuseb 120 protsendini Eesti keskmisest, kuid ka selle lubaduse täitmisega ollakse raskustes," lausus Lauri Laats. "Riigikogu opositsioon peab antud küsimuses jõud koondama, sest kaalul on Eesti riigi tulevik. Samuti ootame toetust hiljuti Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga liitunud saadikutelt, kes on varasemalt Kaja Kallase tegevust tugevasti kritiseerinud."

Lauri Laatsi hinnangul on Eesti hariduskriis oluliselt laiaulatuslikum kui pelgalt 10 miljoni euro eraldamine käesoleva aasta palgatõusuks. "Riigikontrolli värske ülevaade näitab selgelt, et haridusministeerium on õpetajate järelkasvu osas oma eesmärkidest kaugemale triivimas ja piisava ettevalmistusega õpetajate nappus halvendab üldhariduse taset. Nende probleemide lahendamiseks ei ole tänane valitsus vajalikke samme astunud," nentis ta.

"Järjest süvenevaid murekohti on mitmeid. Enne valimisi valelubadusi andnud Reformierakond ei ole leidnud lahendust kaks aastat väldanud majanduslangusele, eelmisel aastal suruti parlamenti tasalülitades usaldushääletuste toel läbi mitmed elanike toimetulekut halvendavad seaduseelnõud ning kõige krooniks ei suutnud Kaja Kallas ennetada ega nüüd ka lõpetada õpetajate streiki," loetles Lauri Laats, lisades, et Eesti riigi mainele mõjus negatiivselt ka valitsusjuhi idavedude skandaal.
 

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela