Kambja ja Peipsiääre vallavolikogu esimehed kandideerivad Keskerakonna ridades Riigikogusse

Dets 05

Kambja vallavolikogu esimees Aivar Aleksejev ja Peipsiääre vallavolikogu esimees Kalev Parik kandideerivad parlamendivalimistel Tartu- ja Jõgevamaa ringkonnas Eesti Keskerakonna nimekirjas, sest just Keskerakond seisab kõige tugevamalt regionaalpoliitika ning kohalike omavalitsuste eest. Ühtlasi kinnitas Keskerakonna juhatus Tartu- ja Jõgevamaa valimisnimekirja.


"Kandideerin Riigikogu valimistel Keskerakonna nimekirjas, sest pikaajalise omavalitsusjuhi kogemuse põhjal olen näinud, et Keskerakond on ainuke erakond, kes tegudes on seisnud ja seisab kohalike omavalitsuste huvide eest ehk inimestele kõige lähemal seisvate valitsusorganite eest. Soovin sellele igati kaasa aidata oma oskuste ja teadmistega, sest Keskerakonna lubaduste teostumisel võidab kõige rohkem eestimaalasi," lausub Aivar Aleksejev, kes on teinud aastaid vallavanema tööd endises Ülenurme ja praeguses Kambja vallas.


Endine Peipsiääre vallavalitsuse liige, praegune volikogu esimees Kalev Parik ütleb, et vaid Keskerakond on tõsimeeli äärealade arengule tähelepanu pööranud. "Suurimaks murekohaks on taristu. Kahetsusväärsel kombel on tänane Vabariigi Valitsus kärpinud investeeringud teedesse miinimumini. Samuti ei ole me saanud riiklikku tuge kindlustamaks maapiirkondades elavatele inimestele puhas joogivesi ja korralik kanalisatsioon. Kiire interneti rajamisel pööratakse enamjaolt tähelepanu vaid suurlinnade läheduses olevatele omavalitsustele. Lisaks paneb valitsus kohalikele omavalitsustele järjest lisakohustusi, kuid jätab lisakulud linnade ja valdade kanda," arvustab Kalev Parik valitsuse puudulikku regionaalpoliitikat.


Aivar Aleksejev on pälvinud Valgetähe IV klassi teenetemärgi, Päästeameti hõberisti, Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku aukirja ja Eesti Maaomavalitsuste Liidu hõbemärgi. Kalev Parik on panustanud vabatahtlikuna Rally Estonia korraldusse ja Ukrainasse humanitaarabi saatmisel.


Keskerakonna nimekirja esinumber on Tartu- ja Jõgevamaal endine majandus- ja taristuminister ning praegune Riigikogu liige Taavi Aas. Keskerakonna nimekirjas kandideerivad veel endine Euroopa Parlamendi saadik Igor Gräzin, Jõgeva vallavanem Angela Saksing, SA Elva Haigla juhatuse esimees Peeter Laasik, SA Jõgeva Haigla juhataja Peep Põdder, Mustvee Kooli ja Peipsi Gümnaasiumi direktor Marianne Kivimurd-Tarelkina ning endine Mustvee linnapea ja praegune Lüganuse abivallavanem Max Kaur.


"Usun, et Keskerakonna nimekiri Tartu- ja Jõgevamaal on läbi aegade tugevaim ning koosneb kogenud kandidaatidest, kes tunnevad piirkonda läbi ja lõhki ning päriselt hoolivad Tartu- ja Jõgevamaa käekäigust. Eesootavate valimiste märksõnadeks on inimeste toimetulek ja Eestimaa tasakaalustatud areng. Tähelepanuväärne on, et Eesti Linnade ja Valdade Liit ei allkirjastanud tänavu Vabariigi Valitsuse vahelise eelarve läbirääkimiste protokolli, sest kohalike omavalitsuste ettepanekuid ei võetud arvesse. See on märk Reformierakonna juhitava valitsuse üleolevast suhtumisest ja liigsest kapseldumisest," räägib Taavi Aas.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela