Jüri Ratas: siseriiklik COVID tõend kaob

Veebr 02

Mul on hea meel, et koalitsioon jõudis üksmeelele Keskerakonna välja käidud ettepanekutes piirangute järk-järgulises leevendamises ning koroonapassi kaotamises. Leppisime kokku, et 7. veebruaril loobutakse haridusasutustes lähikontaktsete tervete laste eneseisolatsiooni nõudest. 14. veebruaril kaob alaealistele COVID-tõendi nõue ning kui viiruse olukord ja haiglate koormus on jätkuvalt stabiilne, kaotame koroonapassi 21. veebruarist kõigile. 


See on kindlasti oodatud sõnum suurele osale Eestimaa inimestest ja ettevõtetest ning märgiline samm, mis annab mõista – piirangud ei tulnud selleks, et jääda. Toimima tuleb taas saada tavapärasem elurütm. See pole vajalik mitte ainult koolilastele, nende emadele-isadele või ettevõtjatele, vaid kõigile, kelle elu ja tervist, sealhulgas vaimset tervist, on see väga keeruline aeg mõjutanud. Tänan kõiki osapooli nende arutelude eest. Meil peab olema lootuskiir, et elu normaliseerub. Vajadusel ka koroonaviiruse kõrval. 


Saame seda teha aga vaid siis, kui oleme ka edaspidi vastutustundlikud ja hoiame enda ning teiste tervist. Täna on igaühe kätes see, kas saame Eesti Vabariigi aastapäeva tähistada juba hoopis teistsuguses olukorras kui seni või tuleb meil veelgi kannatada ja oodata selleks võimalust. Palun kõigil selle kaasneva vastutusega arvestada. Keskerakond on jätkuvalt valmis piirangute maha võtmist kiirendama, kui olukord seda võimaldab. Ükski me eluolu häiriv korraldus ei tohi kehtida kauem, kui selleks on vajadus. Olge hoitud!

Leppisime kokku, et:
▪ Alates 7. veebruarist loobutakse haridusasutustes lähikontaktsete laste eneseisolatsiooni nõudest juhul, kui laps on terve ja ilma COVIDi sümptomiteta.
▪ Alates 14. veebruarist kaotame alaealistele COVID tõendi nõude.
▪ Kui 17. veebruaril on eelneva kümne päeva jooksul hospitaliseeritud keskmiselt päevas alla 25 sümptomaatilise COVID-19 patsiendi, kaotame COVID tõendi nõude kõigile 21. veebruarist.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela