Keskerakond jätkab Pärnu linna arendamist

Okt 28

Pärnu linnas kirjutasid koalitsioonileppele alla Keskerakond, Reformierakond ja valimisliit "Pärnu Ühendab". Linnapea koht jäi endiselt valimisliidule ja volikogu esimehe koht Keskerakonnale. Pärnu volikogus on uuel koalitsioonil 24 saadikut 39-st.


Pärnu Linnavolikogu esimehe Andrei Korobeiniku sõnul on koalitsioonilepingu prioriteedid uue silla ehitamine, isesõitvad bussid, Munamäe pargi rekonstrueerimine, vabaajakeskuse ehitamine vana Koidula kooli ujula kohale, jäähall, rannapromenaadi uuendamise järgmine etapp, liinibusside piletihindade võrdsustamine ja valveapteek kesklinnas.


Andrei Korobeinik: "Mul on hea meel, et eelmine koalitsioon on kriisiajal Pärnu linna edukalt juhtinud ja usun, et uus koalitsioon jätkab head tööd. Keskerakonna jaoks on oluline, et Pärnu oleks Eesti parim koht elamiseks. Selleks pöörame rohkem tähelepanu inimestele, linnakeskkonnale ja ettevõtlusele. Just investeeringud ja uued töökohad on need, mis panevad Pärnu taas kasvama, uus koalitsioonilepe sisaldab palju tähtsaid punkte selle saavutamiseks."


Uue võimuliidu suurim eesmärk on Raba ja Laia tänavat ühendava kolmanda autosilla ja sellega külgneva taristu rajamine. Selleks peavad kõik kolm osapoolt vältimatuks riigipoolset kaasrahastust vähemalt 16,7 miljoni euro ulatuses. Lähiajal kavatseb linnavalitsus välja kuulutada uue riigihanke.


Koalitsioon peab vajalikuks Rail Balticu raudtee Pärnu-Tallinna lõigu valmimist aastaks 2026 ning lubab algatada Pärnu logistikakeskuse detailplaneeringu ja rekonstrueerida Suur-Jõe liikluskoridori koos kergliiklusteega. Koostöös riigiga on vaja rajada juurdepääsuteed tulevase reisiterminali juurde Lao ja Pae tänava kaudu ning ühendused lennujaama, sadama ja raudtee kaubasõlme vahel.


Uus võimuliit kavatseb muuta osavallakeskuste juhid linnavalitsuse hääleõiguslikeks liikmeteks. Seni oli neil linnavalitsuse istungitel võimalus sõna võtta, hääleõiguse andmine võrdsustab Tõstamaa, Audru ja Paikuse osavalla juhi ametikoha valdkondi juhtivate abilinnapeadega. Samuti tahab uus koalitsioon suurendada kaasava eelarve mahtu ning rakendada kaasavat eelarvet igale osavallale ja noortele.


Võimuliit kavatseb muuta Supeluse tänava atraktiivseks jalakäijate alaks, viia lõpuni rannapromenaadi rekonstrueerimise Kuuse tänavast rannaseeneni, võtta aktiivsesse kasutusse rannamängude areeni ja sellest muuli poole jääva ala, rajada Paikuse kiviaja külla kallasraja ja paadilautrid, ehitada Audrusse ja Tõstamaale keskväljaku, rekonstrueerida Rääma ja Raeküla põhikooli, renoveerida Tõstamaa ja Tammsaare kooli staadioni, rajada väliuisuväljakud Mai kooli ja Paikuse kooli juurde, rajada koostöös erasektoriga uusi spordiobjekte ning toetada linnaosadesse uute spordiplatside ehitust, otsida võimalusi Pärnusse kolivatele inimestele soodustingimustel kodu ehitamiseks maa andmiseks, nüüdisajastada Tõstamaa kooli õpilaskodu ja toetada Tõstamaa hooldekodu laiendamist, rajada Paikuse põhikooli juurde tehnikamaja, tõsta ranitsatoetuse 150 eurole, toetada seenioride ringijuhendamist, tagada pikendatud lahtiolekuaegadega valveapteegi Pärnus, ehitada vana Koidula kooli ujula ümber Mai kultuuri-, spordi ja vabaajakeskuseks ning avada seal Mai raamatukogu, ehitada Valikääru lavahoone jpm.


Koalitsioon tahab koostada Pärnu linna energia- ja kliimakava "Kliimaneutraalne Pärnu 2040" ning liituda Rohetiigri programmiga. Koostöös Paikrega arendatakse välja jäätmete kogumispunktide võrgustik, töötatakse välja jäätmete liigiti kogumise ja sorteerimise süsteem ning aidatakse kaasa elanike ja külaliste teadlikkuse tõstmisele võtta omaks jäätmete liigiti sorteerimine. Rakendatakse vajalikud meetmed, et tuua Pärnu randa tagasi Sinilipp, valmistutakse heitvee puhastusjaama rekonstrueerimiseks, et lahendada ebameeldiva lõhna probleem Vana-Pärnus.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela