Jüri Ratas: tallinlastel on valida, kas sisukas areng või sisutu kambakas

Sept 19

Keskerakond ehitab Tallinna, mitte ei lõhu pealinna, nagu seda teised erakonnad teevad, ütles Keskerakonna esimees Jüri Ratas Tallinna valimisprogrammi esitlusel.


Keskerakonna esimees sõnas Tallinna valimisplatvormi esitlusel, et oponendid plaanivad mitmekesi tulla ühe kallale, kuid tänavu 12. oktoobril oma 30. juubelit tähistavat Keskerakonda see ei heiduta.

"Tallinna elanikud on meile pealinnas viis korda järjest usaldanud absoluutse enamuse just sellepärast, et oleme pidanud sõna. Seda, mida oleme lubanud pealinnas elanike heaks teha, oleme ka ellu viinud. Kuna aga opositsioon seab valimiste keskmesse kõigest meie erakonna, tuleb tallinlastel teha üks valik: kas sisukas areng või sisutu kambakas," rääkis Ratas.


Ratas tõi välja, et Tallinnas on tehtud suuri asju ning alati on selle eest saadud ka rohkelt kriitikat – olgu see eakatele makstav pensionilisa, ühistranspordirajad, Euroopa pealinnadest esimesena sisse viidud tasuta ühistransport või värsked rattateed. "Rahvusvaheliselt Tallinna aga tunnustatakse. Mul on hea meel, et 15 aastat tagasi siinsamas sündinud Euroopa Rohelise pealinna tiitel jõuab Tallinna. See ei tulnud kohe, selle jaoks on tehtud palju tööd, on olnud tagasilöökegi, kuid me ei ole sellest ära kohkunud, vaid andnud endast parima. Nüüd tuleb seda tiitlit väärikalt kanda," selgitas Ratas, kes 2006. aastal Rohelise pealinna algatusega välja tuli.


Keskerakonna esimees rõhutas, et erakond on käsitlenud tallinlaste usaldust vastutusena ehitada linna inimeste jaoks. "Peame südameasjaks toetada neid, kes abi vajavad. Seepärast otsustasime vabastada pered suures osas lasteaia kohatasust ja kavatseme tõsta sünnipäevale eelneval kuul makstava pensionilisa 200 euroni. Samuti püüame arendada linna kindlalt ja tulevikku vaatavalt. Seepärast jätkub töö, et teostatud uuenduste hulka lisanduvad korrastatud Tallinna Linnahall ja uus Tallinna Haigla. Seejuures oleme hoidnud ja hoiame ka edaspidi linna rahaasjad korras."


Mustamäe valimisringkonnas esinumbrina kandideeriva Jüri Ratase sõnul on Tallinna elanike arvult suuruselt teises linnaosas vaja veelgi enam tähelepanu pöörata hoovialade ja kõnniteede kordategemisele ning liikumisvõimaluste parandamisele korrusmajades. "Minna viiendale korrusele lifti abita, on väga keeruline nii vanematel inimestel kui ka lastega peredel," nentis Jüri Ratas. "See võib esmapilgul tunduda utoopilisena, kuid Mustamäe võiks olla koht, kus pilootprojekti raames vanale viiekorruselisele hoonele rajatakse lift. Usun, et positiivse näite olemasolul leiab see rakendust ka teistes linnaosades ja Eesti linnades," lausus Ratas.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela