Eesti Keskerakonna volikogu kinnitas Alar Karise kandidatuuri

Aug 22

Eesti Keskerakonna volikogu toetab presidendikandidaadina endist riigikontrolöri ja tänast Eesti Rahva Muuseumi direktorit Alar Karist. Keskerakonna esimees Jüri Ratas ütles volikogu istungil peetud kõnes, et nii Alar Karis kui ka Tarmo Soomere on mõlemad väärikad ja tugevate kogemuste ning teadmistega kandidaadid, kuid laiapindsem ühisosa tundub täna olevat Karisel.


“Keskerakond on algusest peale rõhutanud, et meie eesmärk on valida tervele Eestile uus president Riigikogus. Täna oleme konsultatsioonide tulemusel jõudnud seisukohale, et Alar Karise pole mitte ainult hea kandidaat, vaid tal võiks olla presidendivalimistel ka laiem toetus saadikute seas,” rääkis Ratas.


Karise suurimateks plussideks hinnatakse Ratase sõnul nii tema tugevat teadustöö tausta, endise riigikontrolörina kogemust ja teadmisi riigi toimimisest ning selle korraldusest, aga ka tasakaalukust. “Keskerakonna Riigikogu fraktsiooniga kohtudes esitati kandidaadile mitmeid Keskerakonna jaoks põhimõtteliselt olulisi küsimusi ning nii kandidaat kui ka esitatud vastused jätsid fraktsioonile riigipea ametiks sobiva mulje,” tõi Ratas välja.


Ta sõnas, et riigikogus presidendi valimine on võimalik, kuid sõltub nüüd kõigist parlamendierakondadest. “See, et kaks suuremat erakonda Riigikogus on leidnud ühiskandidaadi on kindlasti esimene ja vajalik samm, mis näitab tahet koostööks ja annab meile reaalse võimaluse valida Eestile uus väärikas president. Ma siiralt loodan, et Alar Karis pälvib ka teiste Riigikogus esindatud erakondade toetuse ning suudame põhiseadusega parlamendile pandud ülesande edukalt täita,” ütles Keskerakonna esimees.


Ratas tänas nii Tarmo Soomeret kui ka Alar Karist nõusoleku eest erakondadega kohtuda ning valmisoleku eest olema presidendikandidaat, samuti kõiki erakondi ja inimesi, kellega on peetud konsultatsioone. “Tegemist on olnud väga keerukate ja vastutusrikaste otsustega, mistõttu soovin tunnustada kõiki, kes olid valmis arutama, mõtlema kaasa ning leidma ühisosa selleks, et leida Eestile parim president,” rõhutas Ratas. 
 

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela