Simson: Reformierakond peab lubama, et ei plaani tõsta ka kütuseaktsiisi ja käibemaksu

Aug 08

Keskerakonna aseesimehe Kadri Simsoni sõnul on Reformierakonna juhatuse eile väljahõigatud maksurahu tühine valimislubadus, mis reaalsuses midagi ei tähenda. Simsoni sõnul tuleks Reformierakonnal maksudest rääkides anda ka lubadus, et nad ei plaani tõsta käibemaksu ja kütuseaktsiisi, mis mõjutab kõiki eluvaldkondi ja inimesi.

 „Reformierakond räägib alkoholiaktsiisi määra langetamisest 2017. aasta tasemele, kuid unustab mugavalt ära kütuseaktsiisi. Tuletan meelde, et kui tänane valitsus oleks jätkanud Reformierakonna plaaniga, oleks diiselkütuse hind täna selgelt kõrgem. Planeeritud diisli aktsiisitõusu tühistamine oli aga teadupärast uue valitsuse üks esimesi samme,“ rääkis majandus- ja taristuminister Kadri Simson.

Simsoni sõnul on olukorras, kus kütuse hind on maailmaturul kasvamas ääretult tähtis üle vaadata just kehtivad kütuseaktsiisid ning vajadusel neid ka langetada. Antud teema kuulub kindlasti Keskerakonna majanduspeatüki prioriteetsete küsimuste hulka nagu ka elektri hind. „Tänane valitsus on Keskerakonna juhtimisel juba ette võtnud võrgutasude langetamise ja teeme seda ka tulevikus. Lisaks soovime langetada elektriaktsiisi. Kütuse ja energia hind on küsimused, mis puudutavad kõiki.“

„Reformierakonna lubatud maksurahu ei tähenda midagi, kui antud küsimustes konkreetseid lubadusi ei anta. Sellisel juhul võib oravate maksurahu endaga kaasa tuua hoopis nende valitsemisajal tavapäraseks saanud maksude kasvu, mis lööb ennekõike väiksema sissetulekuga inimesi,“ lõpetas Simson.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela