Jaanus Karilaid: kiirtestide kasutusele võtmine aitab ühiskonda siduda

Jan 10

Tervete inimeste eemal hoidmine söögikohtadest, meelelahutusasutustest ja spordiklubidest ei ole praeguses ajalises kontekstis mõistlik ning seetõttu tuleks jaanuarikuu lõpus uuesti arvestama hakata kiirtestide tulemusi, ütleb Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Jaanus Karilaid.


"Eestis on COVID-19 haiguse vastu tasuta vaktsineerimine tagatud kõikidele soovijatele ja ka tõhustusdoosi võimalust on kasutanud rohkem kui 300 000 inimest. Oleme jätkuvalt seisukohal, et vaktsineerimine annab kõige tõhusama kaitse, kuid oluline on kaasata ühiskonnaellu ka need inimesed, kes mingil põhjusel ei ole lasknud end vaktsineerida. Sidusa ja õmblusteta ühiskonna huvides peame arvestama kõikide Eestimaal elavate inimestega," lausub Jaanus Karilaid.


Jaanus Karilaiu sõnul on kiirtestide täpsusprotsent kõrge ja see annab võimaluse avastada viiruse olemasolu juba varajases staadiumis. Ta lisab, et koolides on kiirtestide kasutamine leidnud valdavalt positiivset vastukaja ja see on andnud võimaluse õppetööd tavapärases vormis jätkata.


"Otstarbekas on ära oodata talvise koolivaheaja mõjud, aga kui haiglakoormus märkimisväärselt ei suurene, siis toetan kiirtestide kasutusele võtmist. Kui terved inimesed soovivad füüsilist toonust hoida ja vaimse tervise eest hoolt kanda, siis peab neil see võimalus olema. Absurdne on olukord, kus vaktsineerimistõendita ei ole võimalik pääseda suusamäele ja uisuväljakule," räägib Jaanus Karilaid. "Turismindusega seotud ettevõtted, meelelahutusasutused ja spordiklubid on viimase kahe aasta jooksul suurt majanduslikku kahju kannatanud. Samas on nad valmis järgima kõiki ettevaatusabinõusid ja riik peaks nende käekäigule kaasa aitama."

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela