Jüri Ratasel täitub 5 aastat Keskerakonna esimehena

Nov 05

Paljud vanad mõisted on ammu saanud uue sisu. Kuid siiski, millised on olnud Jüri viisaastaku rajajooned? Aastal 2016 oli ta 38-aastane ja kuulus juba siis Eesti tipp-poliitikute hulka. Jüri Ratase ametiaega Tallinna linnapeana meenutatakse kui tegusat ja töökat.

Hästi istusid talle ka Riigikogu aseesimehe kohustused. Ta polnud bürokraatlik ega kuhugi poole kreenis, mõnigi kord tuli ta keerulisest olukorrast välja parajal, kuid alati õigel määral huumorit kasutades. Kõik, kes Jürit tunnevad, teavad, et tegemist on viisaka härrasmehega, kes harva mõnd sünnipäeva või töist tähtpäeva unustab.


Jüri on kadestamisväärt võhmaga, mis võimaldab tal teistest rohkem tööd teha. Jõuda ühe päevaga käia mitmes linnas, seal inimestega kohtuda ja omadega nõu pidada, on tema jaoks rutiin, mis igal teisel jalad nõrgaks võtaks. Olen Jürile mõnigi kord öelnud, et ta sportlikud harrastused olid otsekui alateadlik ettevalmistus suurteks tööpingeteks, mis teda ees ootasid ja mis kaugeltki veel lõppenud pole. Jüri on üks neist tippmeestest, kes teab ja tunnetab ka pisimaid detaile, osates seejuures neid suurde pilti mahutada. Jüri on mehine inimene. Oma perekonnaelu rõõmud, probleemid ja mured on ta osanud meedia ning ka kolleegide huviväljast viisakalt, kuid kindlalt eemal hoida.


Jüri Ratases näevad paljud tõelist riigimeest. Ta teab, mis on otsekohe oluline ja mille poole peab kannatlikult läbi rääkides pürgima. Jüri Ratasest peavad me valijad juba aastaid lugu. Tema jaoks ka suhteliselt kiduram häältesaak ükskõik mis valimistel jääb enamusele poliitikuist ulmeliseks unistuseks. Jüri Ratasest oleks paljude arvates võinud ja pidanud sel aastal saama Eesti väärikas riigipea. Ta tegi palju, et Eesti saaks presidendi. Nii nagu kord ja kohus ette näevad - Riigikogus, mille esimees ta täna edukalt on.


Uued Riigikogu juhatuse valimised on juba märtsis, aastal 2023 toimuvad Riigikogu valimised ning pea viie aasta pärast valime jälle Eesti presidenti. Jüri Ratas on täna ja hommegi veel noor mees. Tal on aega. Mitte oma aega oodata, vaid iga päev teha seda, mis on ühe riigimehe kohus ja talle jõukohane. Jüri Ratasele on harjumuseks saanud täita viisaastaku plaane enne tähtaega. Selleks palju jõudu, Jüri!

Jüri Ratase 5 aastat Keskerakonna esimehena võttis kokku Riigikogu fraktsiooni elukogenuim liige Enn Eesmaa

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela