Aug 20

JÜRI RATASE UUDISKIRI, 24.08.2020

Tanel Kiik, Eesti Vabariigi sotsiaalminister


"Peame pakkuma õppevõimalusi mitte ainult töö kaotanud inimestele, vaid ka tööinimestele enese täiendamiseks"

Meie inimestele väärika palgaga töövõimaluste tagamine ja selleks vajaliku ettevõtluskeskkonna loomine on aastaringne töö, mida tuleb teha nii enne kui pärast COVID-19 kriisi ning eriti intensiivselt just kriisi ajal. Sotsiaalministrina pean väga oluliseks tihedat koostööd ametiühingute ja tööandjatega, et leida ja rakendada kõige õigemaid toetusmeetmeid. Heaks näiteks on ühiselt kokku lepitud töötasuhüvitis, mille toel maksime läbi töötukassa märts-juuni vahemikus kokku 256 miljonit eurot hüvitist 137 000 töötajale üle Eesti. Seeläbi aitasime 17 562 tööandjal säilitada raskel ajal inimeste töökohti ja vältida suuremahulisi koondamisi.

Samal ajal tuleb tähelepanu pöörata ka täiendus- ja ümberõppevõimalustele, et tõsta meie inimeste konkurentsivõimet pidevalt muutuvas maailmas. Siinkohal teeme tihedat koostööd töötukassa ning haridus- ja teadusministeeriumiga kaasates loomulikult nii töötajate kui tööandjate esindusorganisatsioone. Seejuures pean väga oluliseks, et pakume erinevaid õppevõimalusi mitte ainult töö kaotanud inimestele, vaid ka tööinimestele enese täiendamiseks.

 



< TAGASI

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela