Erki Savisaar: võimalus jääb kõigil nii tasuta ühistranspordiks kui liinide tihendamiseks

Apr 30

Majandusminister Kadri Simson allkirjastas täna määruse, mis lubab ühistranspordikeskustel valida, kas jätkata juulist praeguse kehtiva piletisüsteemiga või pakkuda inimestele maakonnasisest tasuta ühistransporti. 

Riigikogu Keskfraktsiooni aseesimehe Erki Savisaare sõnul tegi minister Simson konstruktiivse otsuse, andes otsustusõiguse ühistranspordikeskustele. „Tänase määrusega läheb otsustusõigus omavalitsusjuhtide kätte, kes otsustavad, kas juulist jätkatakse kehtiva piletisüsteemiga või minnakse üle nullpiletihinnale. Siiski loodan siiralt, et ühistranspordikeskused annavad inimestele võimaluse kasutada maakonnasisest tasuta ühistransporti,“ ütles Savisaar. Ta lisas, et liinide tihendamiseks on raha samuti olemas, selleks on riigi poolt ette nähtud 3,3 miljonit eurot. „Need, ühistranspordikeskused, kes ei soovi teha ühistransporti kõigile tasuta, saavad aga igal juhul tihendada liine, et bussisõit muutuks mugavamaks ja praktilisemaks. See on maapiirkondades kahtlemata väga vajalik meede,“ lisas ta.

Riigikogu majanduskomisjoni liikme Erki Savisaare sõnul tasuks tulevikku silmas pidades mõelda ka nutikatele lahendustele, eriti piirkondades, kus regulaarliini ei ole mõtet hoida. „Ühistranspordikeskused peaksid praegused liinivõrgud kindlasti üle vaatama, sest me ei saa seda tõsiseltvõetavaks bussiliiniks nimetada, kui buss sõidab üht liini vaid kuus korda nädalas. Nutikate lahendustega soovime bussi viia sinna, kuhu ja millal inimesed seda eelkõige tahavad. See ei pea olema mõni kindel bussipeatus, vaid näiteks majani viiv teeots,“ selgitas Erki Savisaar.

2017. aastal eraldati maakondlike bussiliinide käigus hoidmiseks ligi 36,4 miljonit eurot ning 2018. aastal on eraldatud 1. juulist liinidel tasuta sõidu tagamiseks 42,1 miljonit eurot.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela