Simson: Reformierakond ootab võimalust teha kingitus jõukamatele kõigi arvelt

Dets 12

Majandus- ja taristuminister, Keskerakonna aseesimees Kadri Simson sõnas, et Reformierakonna esimehe Hanno Pevkuri idee tõsta käibemaksu selleks, et kaotada tulumaksuvaba miinimumi astmed, tähendab enam teenivate toetamist madala ja keskmist palka teenivate inimeste arvelt. Vikerraadio saates Uudis+ sõnas Reformierakonna juht Hanno Pevkur, et tulumaksuvaba miinimum 500 eurot peaks kehtima kõigile.

 Võimaliku katteallikana tõi Pevkur välja tarbimismaksude ja käibemaksu tõusu. „Tulumaksuvaba miinimum 500 eurot kõigile tähendaks, et näiteks 2100 eurot teenivale inimesele teeks Reformierakond igas kuus 100-eurose kingituse madalamat palka teenivate inimeste arvelt,“ rõhutas Simson. Järgmisel aastal tuleks 2100-eurose ja rohkema sissetuleku puhul maksta 36 eurot tänasest enam. 36 euro asemel sooviks Reformierakond tõsta aga käibemaksu, mis tähendaks kõigi kaupade ja teenuste hinnatõusu. „Reformierakond võtaks lahke kingituse jaoks raha kõigilt. Sest käibemaksu tõusuga kallineksid esmatarbe kaubad, toasoe, aga ka kütus,“ tõi Simson välja ning lisas, et senisest veidi enam maksmine ei tohiks olla ligi kahte keskmist palka teenivale inimesele liialt kurnav.

Keskerakonna aseesimees lisas, et Eestis on liialt kõrgelt maksustatud just madalat ja keskmist palka teenivad inimesed ning on kahju, et Reformierakond ei arvesta palgataseme tegelikku seisu. „Mediaanpalk, millest pooled inimesed teenivad vähem, on 900 eurot. Võtta nendelt inimestelt läbi käibemaksutõusu raha, et toetada 2000 eurot teenivaid inimesi aastas 1200 euroga, on vale, kuid selline on kahjuks alati olnud Reformierakonna poliitika põhimõte,“ sõnas Simson. Järgmisel aastal tõuseb tulumaksuvaba miinimum 500 euroni. Kuni 1200-eurose kuusissetulekuga inimesed saavad järgmisel aastal 64 lisaeurot ehk 768 eurot aastas tänasega võrreldes juurde.

Võidavad ka need, kelle kuu sissetulek ei ületa 1776 eurot. Maksimaalselt 36 eurot hakkavad lisaks maksma aga need, kelle kuu sissetulek ületab 2100 eurot.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela