Peaminister Ratas: Itaalia ja Malta ei ole rändekriisi lahendamisel üksi

Nov 14

„Itaalia ja Malta on teinud kiiduväärset tööd. Eestile on tähtis toetada Lõuna-Euroopa riike rändesurve kontrolli alla saamisel. Euroopa peab ühte hoidma ja üksteist toetama, see ei ole ainult Lõuna-Euroopat mõjutav kriis, vaid igaüht meist ning on oluline, et kõik riigid panustavad. 

Peame tegutsema kiiresti ja tasakaalukalt, võttes välispiiri kontrolli alla mõlemal pool Vahemerd, aidates sõja ja tagakiusamise eest põgenevaid inimesi ning toetades selles ka Aafrika riike ja tagades, et inimesed ei peaks eluohtlikku teekonda Euroopasse ette võtma,“ kinnitas peaminister Jüri Ratas eile kohtumistel Malta kolleegi Joseph Muscati ja Itaalia valitsusjuhi Paolo Gentiloniga. Eesti on panustanud rändekriisi lahendamiseks Euroopa Liidu ja Aafrika usaldusfondi 1,45 miljonit eurot ning täidab põgenike ümberasustamise ja –paigutamise kohustust. Lisaks arutati kohtumistel Eesti EL nõukogu eesistumise hetkeseisu.

Peaministrid nõustusid, et EL peab eelkõige keskenduma inimeste igapäevast elujärge parandavatele küsimustele. „Samas tuleb Euroopa liidritel vaadata ka pikema pilguga tulevikku ning tegeleda strateegiliste sõlmküsimustega nagu tehnoloogiline areng, energiajulgeolek, kliimamuutused ning vanad ja uued ohud Euroopa ümbruses,“ märkis Ratas. Nii kohtumisel Malta peaministri Joseph Muscati kui ka Itaalia valitsusjuhi Paolo Gentiloniga olid kõne all ka riikide kahepoolsed suhted. Peaminister Ratase sõnul on Eestil nii Malta kui Itaaliaga sõbralikud ja üha tihedamad suhted. „Mul on hea meel, et Itaalia osaleb aktiivselt Euroopa kaitsekoostöös. Itaallased on olnud NATO Balti õhuturbe raames Leedus Šiauliais ning Itaalia on üks Tallinnas asuva NATO Küberkaitsekoostöö keskuse asutajaliikmeid. Loodan, et Eesti ja Itaalia kaitse- ja julgeolekupoliitiline koostöö tiheneb veelgi,“ ütles Ratas. Eesti ja Malta kaubandussuhetes on peaministri sõnul kõvasti arenguruumi. „Turism saab loodetavasti tuule rohkem tiibadesse kevadel, kui algavad otselennud Tallinna ja Valletta vahel,“ märkis Ratas.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela