Karilaid: Reformierakond ja EKRE valmistaksid koos TallinnaTVd ja euroliidust lahkumise referendumit?

Mai 11

Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid sõnas, et Reformierakonna üleskutse EKREle näitab nende meeleheidet tagasi võimule pääsemiseks, unustades teineteise kardinaalselt erinevad põhimõtted.

 Karilaid sõnas, et juba pikemat aega on olnud põnev jälgida Reformierakonna ja EKRE lähenemist opositsioonis ja nende ründavas retoorikas. „Kui varem võis silmad kinni ja une pealt öelda, et see lause kuulub konservatiividele ning see Reformierakonnale, siis nüüd kipub vahe väga hägusaks. See näitab väga selgelt, et tähtsaim on võim, mitte põhimõtted,“ ütles Karilaid.

Ta lisas, et riigis tooks Reformierakonna ja EKRE koalitsioon kindlasti palju meelelahutust, kuid mitte edasiminekut „EKRE soovib korraldada referendumi, et Euroopa Liidust lahkuda, nad toetavad e-valimiste kaotamist, ei taha midagi kuulda pagulastest ja on TallinnaTVga üles kasvanud. Teisel pool on siis Reformierakond, kelle vaated nendes küsimustes on teada-tuntud,“ sõnas Karilaid.

Erakonna aseesimees rääkis, et kui Reformierakonna tõenäoline linnapeakandidaat Kristen Michal kutsus EKREt ka päriselt paati, oleks nii Hanno Pevkuril erakonna esimehena kui ka Taavi Rõivasel endise peaministrina aus välja öelda, et selline liberaalse-konservatiivse skaala äärmuste koalitsioon oleks tõepoolest tehtav. „Aus oleks ka EKREl oma valijatele öelda, et Reformierakonnaga koalitsioonis väikese vennana olla on erakonna juhtide jaoks aktsepteeritav. Reformierakonna lämmatamistaktikaid teades, võib see erakonna jaoks tähendada nende lõppu,“ leidis Karilaid.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela