Hallemaa: riigiametid täituksid nii Võrus, Valgas kui ka Viljandis

Veebr 15

Asutuste välja kolimisega Tallinnast on võimalik tuua elu taas tagasi ka pealinnast väljaspoole, pakkudes inimestele töökohti, millele jaguks ka eksperte. Reform peab aga olema poliitilisest kemplusest üle.

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni ja riigireformi komisjoni liige Helmut Hallemaa rõhutas, et on vara veel ühe visandi järgi teha järeldusi, kuid plaan tuua elu väikelinnadesse tagasi on kiiduväärt. "Viimane aeg on lõpetada keskendumine Tallinnale. Eesmärk peab olema see, et igas Eestimaa kohas oleks elu võimalik, vastasel juhul sõidavad tulevikus eestlased pealinnast välja vaid võssa kasavanud isakodu vaatama," tõdes Hallemaa.

Viljandi omavalitsustegelane lisas, et elu on võimalik ka väikelinnades ning töökäsi jaguks kõikidesse ametitesse. "Pealinnas töötajad ei ole kõik igipõlised tallinlased, vaid Viljandist, Pärnust, Valgast, Narvast ja igalt poolt mujalt pärit inimesed, kel pärast ülikooli lõppu ei olnud võimalust kodulinna naasta just töökoha puudumise tõttu," leidis Hallemaa. Ta lisas, et võimaluse korral vahetaksid paljud noored ja pered Tallinna kiireloomulise elu väikelinna vastu tagasi ja seda võimalust tulebki pakkuda. Töökohtadega saaks hoo sisse sisetarbimine, muutuks nukker seis kinnisvaras ja paraneks inimeste eluolu. Ta lisas, et juba täna töötavad erinevad riigiasutused, kas või osaliselt, erinevates kohtades ja saavad hakkama.

Ametite kolimise võimalikkust näitab ka vanglate keskasutuse viimine Jõhvi. Küll aga sõnas riigikogulane, et mõistab ka reformi ohte, selle kulu ja hirme seoses kolimisega. "Seepärast peavadki kõik erakonnad ja eksperdid ajama ühte asja, konstruktiivset kriitikat, kuid mitte poliitilist sõnasõda. Riigireform on vajalik, kuid kuidas seda kõige paremini teha on meil ühiselt vaja leida," ütles Hallemaa.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela