Peaminister Ratas tunnustas kohtumisel Päästeameti head tööd

Veebr 09

Peaminister Jüri Ratas külastas eile koos siseminister Andres Anveltiga Päästeametit, kus neile anti ülevaade ameti viimaste aastate tööst ja tulevikuplaanidest ning näidati uuemat päästetehnikat. Peaminister Ratas tunnustas kõiki ameti töötajaid nende pühendumuse ja panuse eest, sest möödunud aasta oli Eestile Päästeameti haldusalas aegade edukaim. 

Päästeametnike tubli töö väljendub loomulikult ka eestimaalaste hoiakutes, sest ameti usaldusväärsus elanike seas on tervelt 95%. „Meie kutselised ja vabatahtlikud päästjad riskivad iga päev oma eludega, päästes aastas 250-300 inimelu ning hoides ära varakahju kuni 600 miljoni euro eest. Lisaks pühendunud reageerivale poolele teeb Päästeamet suuri pingutusi traagiliste sündmuste ennetamiseks. Alates ameti planeeritud ennetustöö algusest kümmekond aastat tagasi on tulesurmade arv vähenenud Eestis enam kui neli ning uppunute arv pea kaks korda,“ lausus Ratas. „Päästeamet on seadnud oma strateegiliseks eesmärgiks, et Eestist saaks turvaline põhjamaa ning me jõuaksime 2025. aastaks tulesurmade ja uppunute arvude poolest samuti nende riikide tasemele. 

Ameti eesmärk on vähendada tules hukkunute arv 12 ning uppunute arv 20 inimeseni aastas. Mul ei ole kahtlust, et seatud siht on Päästeametile jõukohane, kuid ka riik peab turvalisemasse Eestisse ja õnnetussurmade vähendamisse oma alkoholi- ja sotsiaalpoliitika abil oluliselt panustama,“ sõnas peaminister.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela