Tallinna linnavolikogu ees toimub meeleavaldus tasuta ühistranspordi kaitseks

Apr 02

Eesti Keskerakond korraldab neljapäeval, 4. aprillil kell 15 Tallinna Linnavolikogu ees (Vana-Viru 12) meeleavalduse tasuta ühistranspordi kaitseks, sest Tallinnas võimukõnelusi juhtiva Reformierakonna esindajad on teatanud, et soovivad võimule saades kaotada ka pealinnas tasuta ühistranspordi.


Keskerakonna esimees Mihhail Kõlvart märkis, et riik on kaotanud tasuta ühistranspordi maakonnaliinidel, nüüd püüab Reformierakond Isamaa toetusel tühistada prii sõidu õiguse ka Tallinna linnas. "On lühinägelik kaotada rohkem kui kaks aastat kestnud majanduslanguse ja kasvava tööpuuduse tingimustes ennast õigustanud universaalse toetuse meede. Tasuta bussisõidu asemele pakutakse aga automaksu, mis vähendab veelgi perede toimetulekut," lausus Mihhail Kõlvart.


Eesti suurima erakonna juhi sõnul ei saa antud küsimuses usaldada sotse, kes seisid sõnades tasuta ühistranspordi kaotamise vastu ka Vabariigi Valitsuses, kuid pidid sellest hoolimata Reformierakonna nõudmisel oma ministri käe läbi selle ellu viima. "Tasuta ühistransport on Tallinnas kehtinud alates 2013. aastast ja ausalt öeldes on raske ette kujutada, et linnaelanikud peaksid hakkama pileti eest raha maksma. Keskerakonna julge algatus on pälvinud laialdast tähelepanu ka laias maailmas - seda on teiste seas tunnustanud New Yorgi linnapea ja eelmise aasta lõpus läks tasuta ühistranspordile üle Montpellier'i regioon Prantsusmaal," rääkis Mihhail Kõlvart.


Mihhail Kõlvart lisas, et Reformierakond tahab hakata koos sotside, Isamaa ja Eesti 200-ga Tallinnas rakendama samasugust kasinuspoliitikat nagu riigis ning see tähendab, et lisaks tasuta ühistranspordile satuvad ohtu pensionilisa maksmine, tasuta lasteaiakoht alates teisest lapsest ning kavandatud investeeringud.


"Keskerakond seisab tasuta ühistranspordi eest ning kutsub ka linnakodanikke sellele toetust avaldama. Meeleavaldusega Tallinna linnavolikogu ees on oodatud ühinema kõik, kes soovivad, et tasuta ühistransport Tallinnas jätkuks!" rääkis Mihhail Kõlvart.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela