Mihhail Kõlvart: vaeseks ei tee Eestit mitte inimeste vingumine, vaid valitsuse tegevusetus

Veebr 10

Tänasel Keskerakonna volikogul andis erakonna esimees Mihhail Kõlvart verbaalse vastulöögi peaministri ja Reformierakonna esimehe Kaja Kallase meedias avaldatud väitele, et inimeste vingumine teeb Eesti vaeseks. Tema hinnangul ei tohiks peaminister nõuda endale kriitikavabadust.

"Eestit ei tee vaeseks mitte inimeste õigustatud kriitika, vaid valitsuse tegevus, mis süvendab majanduslangust ega paku lahendust," ütles erakonna esimees ja Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart.

Mihhail Kõlvarti sõnul liiguvad kõik Eesti majandusnäitajad langevas trendis, tõuseb ainult töötus, kuid valitsus vaatab seda kõike tegevusetult pealt. "On vaja kiireid ja tõhusaid tervikliku lähenemisega otsuseid, mis mõjutavad samaaegselt erinevaid valdkondi. Valitsuse võimekust näitas väga ilmekalt õpetajate streik, mille eest hoiatati juba septembris. Lahenduse leidmise asemel süüdistas peaminister esmalt õpetajaid ja soovitas neil automaksu toetada, seejärel heideti kohalikele omavalitsustele ette, et riigi poolt eraldatud palgaraha ei jõua õpetajateni, ning kõige lõpuks leiti nelja kuu möödudes viis miljonit eurot, mis toob 17-eurose palgatõusu," rääkis erakonna esimees.

Rahulolematus tänase valitsuse tööga on kerkinud 69 protsendi peale ja Mihhail Kõlvarti hinnangul on see selgeks signaaliks, et ühiskond soovib riigijuhtimises muutusi. "Reformierakond valetas enne valimisi ja valetab ka nüüd võimu teostades. Käibemaksu tõstes ütles rahandusminister, et hinnad tõusevad 1,6 protsenti, tegelikuks inflatsiooniks kujunes jaanuaris aga 5 protsenti," märkis Mihhail Kõlvart.

"Muidugi mõjub see inimeste rahakotile ja tulemused on rängad - suhtelises vaesuses elab üle 22 protsendi ja absoluutses vaesuses üle 3 protsendi Eesti inimestest," lisas Mihhail Kõlvart. "Tasub ka tähele panna, et viimasel ajal on suhteline vaesus kasvanud just lastega peredes ning see peegeldub selgelt meie loomuliku iibe negatiivses rekordis. Prognoosin, et inimeste toimetulek väheneb lähiajal veelgi, sest kevadel tõusevad mitmed aktsiisid."

Mihhail Kõlvart puudutas ka mõttekäike, nagu tuleks Tallinnas valitsev koalitsioon asendada erakondadega, kes on võimul riigis. Tema hinnangul halvendaks riigi tasandi poliitika kordamine Tallinna tasemel olukorda märgatavalt. "Kui vaatame, kuidas oleme teinud tööd Tallinnas, on olukord hoopis vastupidine," võrdles Mihhail Kõlvart. "Tasuta ühistransport jätkub. Oleme raha juurde andnud koolitoidule, noorte sporti toetame sel aastal 7 miljoni euroga."

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela