Mihhail Kõlvart: aeg oma read sirgeks saada ja asuda tööle rahva usalduse taastamise nimel

Jan 29

Head erakonnakaaslased! 

Keskerakonna endine esimees Jüri Ratas on teavitanud avalikkust oma lahkumisest Keskerakonnast. Soliidne oleks muidugi olnud seda esmalt öelda erakonnakaaslastele. Mõistagi jättis Jüri Ratas jälje Keskerakonna poliitikasse ning seeläbi ka pealinna ja Eesti juhtimisse. Tänan teda tehtud töö ning erakonnale pühendatud aastate eest.

Sellest lahkumisest kahju, nii nagu iga liikme lahkumisest. Võimalus Keskerakonnas jätkata oli Jüri Ratasel olemas, panustasin omalt poolt palju, et seda silda ehitada, kuid selline pingutus ei saa toimida vaid ühepoolselt. Loodan, et lahkudes Keskerakonnast ei lahku ta nendest seisukohtadest, mida ta Keskerakonnas aastaid kaitses.

Kuidas Keskerakond edasi läheb? Ikka neid samu väärtuseid kandes, mille eest oleme juba aastakümneid seisnud. Eestis on hetkel päris mitu kriisi ühel ajal. Demograafiline kriis, kus lapsi sünnib rekordiliselt vähe ning ainsaks poliitikameetmeks on sealjuures peretoetuste vähendamine. Hariduskriis, kus õpetajaid on petetud ning lahenduste otsimise nimel püütakse ühiskonda haridustöötajate vastu häälestada. Eelarveline kriis, kus valitsusel puudub pikaajaline nägemus riigi rahanduse tulevikust ning ainsaks majanduslikuks meetmeks on maksutõusud.

Majanduskriis, kus teenuste ja kaupade hinnad on väga paljude inimeste jaoks jõudnud taluvuspiirile või üle selle. Poliitiline kriis, kus Reformierakond püüab tasalülitada nii parlamenti, koalitsioonikaaslaseid kui ka presidenti. Usalduskriis, kus rahvas ja võim on teineteisest päris kaugele triivinud. Just seepärast on meie kohustus erakonna sisepingete asemel keskenduda sellele, mida ootavad Eesti inimesed. Kuigi Keskerakond ei ole hetkel valitsuses, kanname kõigi nende kriiside eest vastutust ka meie. Vastutust, et ei ole olnud piisavalt ühtsed ning tugevad, et ei ole suutnud pakkuda jõulist alternatiivi. Nüüd on aga aeg oma read sirgeks saada ja asuda tööle rahva usalduse taastamise nimel. Aeg selleks on väga soodne.

Jõudu meile!

Mihhail Kõlvart
Eesti Keskerakonna esimees
 

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela