Vanaduspensionäride sissetulek tõuseb keskmiselt ligi 29 eurot

Veebr 19

Sel aastal tõusevad pensionid oodatust rohkem. Koos täiendava pensionilisaga laste kasvatamise eest tõuseb vanaduspensionäride sissetulek alates 1. aprillist keskmiselt ligi 29 eurot.


44-aastase pensioniõigusliku staažiga inimesel on keskmine pension praegu 528 eurot, aprillikuust on see aga 552 eurot ning lisaks kasvab pensionilisa iga lapse kasvatamise eest ca 3,5 euro võrra. Taoline kasv on võimalik tänu erakorralisele pensionitõusule ning sotsiaalmaksu oodatust paremale laekumisele. Seda toetasid meie mullused ühispingutused – hoida majandus võimalikult avatuna ja pakkuda riigi kriisiabi raskustesse sattunud inimestele ning ettevõtetele.


Mõistagi seisab Keskerakond selle eest, et seadusest tulenevale kasvule lisanduks erakorraline pensionitõus ka edaspidi. 2022. aasta pensionitõusu suurus sõltub suuresti pensioni teise samba reformist vabaneva raha hulgast. Samuti panustame sellesse, et järgmisest aastast saaks keskmine vanaduspension maksuvabaks. Neid mõlemaid näeb ette ka valitsuskoalitsiooni koostöölepe.
 

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela