Peeter Rahnel vastuseks presidendile: omavalitsused elavad paremini kui kunagi varem

Sept 15

Oli sümpaatne, et president Kersti Kaljulaid pööras Riigikogu avaistungil peetud kõnes tähelepanu kohalikele omavalitsustele, kuid kripeldama jäi meie riigipea puudulik kodutöö, ütleb Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni ja Mulgi vallavolikogu liige Peeter Rahnel.


"Selles osas on presidendil õigus, et kohalikud omavalitsused on olnud nõrgad ja osa neist ei ole suutnud alati riigi poolt antud ülesandeid täies mahus täita. Siinkohal tuleb aga rõhutada, et tegemist on Reformierakonna valitsemisaja kibedate viljadega," ütleb Peeter Rahnel. "Keskerakonna valitsuses oleku ajal on olukord märkimisväärselt muutnud. Heaks näiteks on kriisiaegne suhtumine. Kui 2009. aasta majanduskriisi ajal kärpis Reformierakond kohalikele omavalitsustele laekuvat tulumaksu osa ja tasandusfondi, siis tänavu jäeti kohalikele omavalitsustele alles seni kokku lepitud tulubaas."


Peeter Rahnel märgib, et Kersti Kaljulaidi emateresalikust kõnest kumas läbi stardipauk järgmisel aastal peetavatele presidendivalimiste kampaaniale. "Kummalisel kombel "unustas" president oma kõnes märkimata, et riik eraldas kevadel kohalikele omavalitsustele lisaeelarvest 130 miljonit eurot, mille eesmärk on leevendada koroonaviirusest tingitud kriisi tagajärgi ja turgutada majandust," räägib Peeter Rahnel, lisades, et kohalike omavalitsuste laenukoormuse piirmäära võiks tõsta praeguselt 60% täiendavate investeeringute tegemiseks ja Euroopa liidu struktuurifondide omaosaluse tagamiseks 80%.


Peeter Rahneli sõnul on Mulgi vallas suudetud valitsuse ja struktuurifondide rahalisel toel viimastel aastatel palju ära teha. "Paari aasta eest avati kaasaegne esmatasandi tervisekeskus, millega oluliselt parendati esmatasandi meditsiiniteenust. Hea meel on tõdeda, et sotsiaalminister Tanel Kiik pingutab selle nimel, et lahendada perearstide leidmise probleem, millele Reformierakonna poolt juhitud valitsused aastaid tähelepanu ei pööranud," lausub Peeter Rahnel. "Haridus- ja Teadusministeeriumi toel sai rekonstrueeritud Abja-Paluoja koolistaadion, mille tulemusel on meil Eesti üks paremaid spordikomplekse."
 

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela