Tõnis Mölder: Keskerakond seisab riigieelarve läbirääkimistel erakorralise pensionitõusu eest

Sept 13

Eakate igapäevase toimetuleku ja vajalike teenuste kättesaadavuse parandamiseks on väga oluline minna edasi erakorralise pensionitõusuga ning selle eest Keskerakond ka riigieelarve läbirääkimistel seisab, kinnitab Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Tõnis Mölder.

"Tegemist on Keskerakonna põhilise valimislubadusega ning hoolimata eelmise aasta rekordilisest pensionitõusust ja vahepealsest majanduskriisist on oluline liikuda ka pensionite kasvus edasi," rõhutab Tõnis Mölder. "Eriolukord mõjutas paljude pensionäride kindlustunnet. Ilmselgelt riskirühmas olevad eakad vajavad täna riigilt suuremat tuge ning üheks võimaluseks on kõrgemad pensionid. Kui riigieelarve strateegia üheks eesmärgiks on majanduse elavdamine, siis pensionite kaudu liigub raha kindlasti ringlusse. Prognoosida võib, et tuleva aasta indekseerimine jääb kasinaks ning ainus võimalus pensione kergitada on teha seda erakorraliselt."

Tõnis Mölder möönab, et riigieelarve läbirääkimistel on kindlasti raske leida uutele kuludele katteallikaid. "Ainuüksi erakorraline pensionide tõstmine 25 euro võrra vajab eelarves suurusjärgus 60 miljonit eurot lisaraha. Usun, et kõik koalitsioonierakonnad pingutavad ühiselt, leidmaks lisavahendeid pensionide tõstmiseks," räägib Tõnis Mölder, lisades, et olulist rolli erakorralise pensionitõusu osas mängib Riigikohtus pooleli olev vaidlus, mis puudutab pensioni teise samba reformi. "Sealt vabanev raha on mõeldud eelkõige just tänaste pensionäride heaolu tõstmiseks ning positiivne kohtulahend loob selles küsimuses kindlasti teatud eelise."

Keskmine vanaduspension tõusis 1. aprillil keskmiselt 45 eurot, ulatudes nüüd 528 euroni.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela