In memoriam Arvo Sarapuu 26. august 1953 - 17. märts 2020

Mär 17

Täna lahkus pärast pikka ja rasket haigust Eesti taasisesesvusaja esimene Järva maavanem, XI riigikogu liige ja ettevõtja, Riigivapi III klassi teenetemärgi kavaler Arvo Sarapuu.

Arvo Sarapuu sündis 26. augustil 1953. aastal Tartus. Ta lõpetas 1972. aastal Tartu 7. keskkooli ja  1988. aastal Tallinna Polütehnilise Instituudi ökonoomikainsenerina. Pärast ülikooli lõpetamist asus ta Järvamaale tööle ehitusjuhina ja maakond sai tema kodupaigaks kogu eluks.

Arvo Sarapuu kuulus põlvkonda, kes andis suure panuse Eesti Vabariigi taasiseseisvumisse ja edasisse arengusse. Aastatel 1989–1997 oli Sarapuu Järva maavanemana taasisesesvusaja esimene maavanem.

1997. aastast tegutses Arvo Sarapuu ettevõtluses ning üle-eestilise ühistranspordiettevõtte ATKO Grupp asutajana oli kuni viimase ajani ettevõtte nõukogu esimees.

Arvo Sarapuu oli aastatel 2005–2007 aastal Roosna-Alliku vallavolikogu liige ja Järvamaa Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees. Aastatel 2011–2017 töötas Sarapuu Tallinna abilinnapeana.

Arvo Sarapuu kuulus Eesti Keskerakonda ja on olnud erakonna juhatuse liige. Tema poliitilist tegevust ja ühiskondlikku aktiivsust tunnustati 2006. aastal Riigivapi III klassi teenetemärgiga ja 2007. aastal Kaitseliidu teenetemedaliga.

Arvo Sarapuud jäävad leinama abikaasa Kersti, viis last ja neli lapselast.

Arvo, Keskerakond jääb Sind mäletama kui suurt töömeest ja elurõõmsat perepead. Puhka rahus!

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela