Mihhail Korb: inimesed teevad vahet tegude ja tühjade sõnade vahel

Jan 31

Inimesed tahavad reaalseid tegusid, mitte plakatitega vehkimist, ütles Keskerakonna peasekretär Mihhail Korb värsket erakondade toetusnumbreid kommenteerides. ERR-i tellitud Turu-uuringute AS-i küsitluses on Keskerakonna toetus nelja kuu jooksul kasvanud kolme protsendi võrra 24%-le, Reformierakonna toetus seevastu on alates augustikuust kukkunud koguni üheksa protsenti 25%-le.

“Inimesed hindavad valitsuskoalitsiooni suuri tegusid,” lausus Korb. “Sel nädalal võttis Riigikogu vastu kaks märgilist seadust. Esmalt leidis toetust seadus, millega luuakse võimalus taotleda lihtsustatud korras kodakondsust Eestis sündinud alaealistele. Seejärel sai teoks teise samba pensionireform, mis annab inimestele võimaluse ise oma säästude üle otsustada. Valitsuse ühtsust näitas ka sel nädalal toimunud usaldushääletus.”

Korb märkis, et Reformierakond on konstruktiivse arutelu asemel pannud rõhku teatrikunstile. “Poliitplakatite toomine Riigikogu suurde saali näitas nende tõelist palet,” lisas Korb. “Pensionireformi eelnõule esitasid reformierakondlased 739 muudatusettepanekut. Neid ükshaaval menetlema hakates võinuks Riigikogu töö olla halvatud nädalateks. See ei vii Eesti elu edasi.”

Korbi sõnul tegutseb valitsuskoalitsioon ja Keskerakond selle nimel, et muuta paremaks eelkõige väiksema sissetulekuga inimeste elu. Sellele aitab kaasa ka 1. aprillist kehtima hakkav erakorraline pensionitõus. Keskmine vanaduspension tõuseb 45 eurot, aastas toob see 540 eurot lisatulu.

“Eestis on Euroopa Liidu üks suuremaid majanduskasve, keskmine brutopalk ületab varsti 1400 euro piiri ning töötuse määr püsib alla nelja protsendi. Eesti rahvaarv on kasvanud kolm aastat järjest ja see näitab, et liigume heaoluühiskondadele lähemale,” rääkis Korb.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela