Riigikogus läbis teise lugemise kodakondsuse seadust muutev eelnõu

Jan 14

Riigikogus läbis teise lugemise kodakondsuse seadust muutev eelnõu, mille eesmärk on muuta Eesti kodakondsuse saamise tingimused senisest paindlikumaks.

Kehtiv seadus lubab sarnasel põhimõttel Eesti kodakondsust lastele vaid juhul, kui mõlemad tema vanemad on halli passi omanikud. Seadusmuudatuste jõustumise järel on võimalus saada kodakondsus ka lastel, kelle üks vanematest või esivanematest omab halli passi ja elas Eestis alates 1991. aasta 20. augustist, mil Eesti riik kuulutati taas iseseisvaks.

Keskerakonna fraktsiooni aseesimehe Andrei Korobeiniku sõnul avaldab seadusmuudatus väga positiivset mõju Eesti ühiskonna ühendamisel.

„Eestis elab üle 70 tuhande halli passi omaniku ning paljud neist tunnevad end kõrvalejäätuna, justkui riik ei vajaks neid. See ei peaks nii olema,“ ütles Korobeinik, avaldades lootust, et lihtsustatud korras kodakondsuse saamine parandab noorte ühtekuuluvustunnet. „Kahtlemata astub praegune valitsus selle põhimõttelise otsusega edasiviivaid samme kodakondsuspoliitikas. Mõistagi ei lahenda see hallide passide probleemi täielikult, kuid vähemalt lõpetab nende taastootmise.“

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela