Keskerakonna omavalitsuskogu infopäev keskendub riigieelarvele ja maksudebatile

Okt 31

Reedel Paide Muusika- ja Teatrimajas toimuva Keskerakonna omavalitsuskogu V infopäeva fookuses on 2020. aasta riigieelarve prioriteedid ja maksudebati arutelu. Keskerakonna omavalitsuskogu esimees Anneli Ott ütleb, et omavalitsuste tulubaasi suurendamine on olnud Keskerakonna üks prioriteetidest. Järgmisel aastal kasvavad omavalitsuste tulud rohkem 2,3 miljardi euroni, mida on ligi kaks korda rohkem kui 2010. aastal.


"Pärast Keskerakonna valitsusse jõudmist on märkimisväärselt paranenud riigi ja kohalike omavalitsuste koostöö," lausub Ott. "Valitsus on otsustanud suurendada omavalitsuste tulumaksu ja tasandusfondi laekumist aastatel 2018–2021 kokku täiendavalt 185 miljoni euro võrra. Järgmisel aastal saavad omavalitsused ligi 55 miljonit eurot rohkem, kui oleks laekunud ilma tulubaasi täiendava suurendamiseta."


Oti sõnul tõusis augustikuus Kagu-Eestis toimunud ametnike välitöödel üheks peateemaks kruusateede olukord, mille parandamiseks on järgmise aasta eelarves ka tähelepanu pööratud. "Kruusateedele katete ehitamiseks eraldati täiendavad kuus miljonit eurot, millele lisandub igal aastal poolteist miljonit," lisab Ott.


Omavalitsuskogu infopäeva lõpetab peaminister Jüri Ratase poolt tõstatatud maksudebatt, kus kõigil osalejatel on võimalus oma arvamust avaldada.


PROGRAMM

12.15-13 Registreerimine ja saabumiskohv
13-13.15 Avasõnad. Omavalitsuskogu infopäevade töörühma arutelu kokkuvõte
    Anneli Ott, Keskerakonna omavalitsuskogu esimees
13.15-13.30 Eesti Linnade ja Valdade Liidu tegevuse ülevaade
    Veikko Luhalaid, ELVL büroo tegevdirektor
13.30-14 2020. aasta riigieelarve eraldised kohalikele omavalitsustele ja nende tulubaasi kujunemine
    Jaak Aab, riigihalduse minister
14-14.30 2020. aasta riigieelarve eraldised kruusateede remondiks ja teehoiu rahastamise üldpõhimõtted
    Taavi Aas, majandus- ja taristuminister
14.30-15.15 Maksudebatt: milline on tänapäeva õiglane ja tõhus maksusüsteem?
    Arutelu gruppides
15.15-15.45 Kokkuvõtted grupitöödest. Grupi juhid
15.45 Omavalitsuskogu infopäeva lõpetamine

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela