Mihhail Korb: kiired ühendused on riigi prioriteet

Okt 25

Riigikogu majanduskomisjoni liikme Mihhail Korbi sõnul pöörab Riigikogus esimese lugemise läbinud 2020. aasta riigieelarve suurt tähelepanu Eesti-siseste ühenduste parandamisele. Narva, Tartu ja Pärnu suunal alustatakse uute neljarajaliste teelõikude projektide ettevalmistamist, mille jaoks on eraldatud neli miljonit eurot.

 "Eesmärk on tõsta Eesti suurima liikluskoormusega teedel ohutust ja vähendada ajalisi vahemaid suuremate linnade vahel. Sellega panustatakse ka liiklussurmade nullvisiooni elluviimisesse ja inimeste turvatunde loomisesse,"  lausus Korb. "Eriti tihe on transiitliiklus Pärnu suunal ja suurtest rekkatest möödasõit tekitab igapäevaselt palju ohtlikke olukordi. Kui vaatame eelmise aasta liiklusstatistikat, siis sõidab ööpäevas Tallinn-Pärnu-Ikla maanteel keskmiselt 1500 raskeveokit. Tegemist on kõige suurema rekkaliiklusega maanteega Eestis."


Keskerakond peab väga oluliseks maapiirkondade inimeste elujärje parandamist ja igapäevatoimingute ladusaks korraldamiseks on ühistranspordi toetuseks kavandatud kokku 109,9 miljonit eurot. Sellest 49,2 miljonit eurot läheb maanteetransporti, sealhulgas ka tasuta ühistranspordi jätkumiseks. Raudteetransporti panustatakse üle 30 miljoni. Oluline on ka see, et säilitatakse saarte ja mandri vahel vähemalt sama võimekus parvlaevaliikluse nõudluse tagamiseks ning Kuressaare liinile tuuakse suurem lennuk, mis parandab lennuühendust Saaremaa ja mandri vahel.


"Eelmise aasta 1. juulist saavad kõik noored ja eakad ning 11 maakonnas ka kõik teised inimesed maaliinide bussidega oma sõidud tasuta teha. Tasuta ühistranspordi esimene aasta on näidanud, et nõudlus on suur ja reisijate arv on kasvanud üle 22 protsendi. Samuti on positiivne, et kõik sõidud saavad nüüd fikseeritud ning neid andmeid on võimalik kasutada paremaks liinide ja väljumiste planeerimiseks. Küsitlused näitavad, et kui ühistranspordi graafikud vastavad inimeste ootustele, siis kasutatakse seda võimalust meelsasti. Vähetähtis ei ole ka asjaolu, et see annab leibkondadele märgatava kulude kokkuhoiu," märkis Korb.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela