Ratas kohtumisel Leedu presidendiga: mõistame vabaduse väärtust

Aug 21

Stenbocki maja, 20. august 2019 – Peaminister Jüri Ratas kohtus meie iseseisvuse taastamise päeval Eestis visiidil viibiva Leedu presidendi Gitanas Nausėdaga, kellega arutati riikidevahelisi suhteid ja regionaalseid koostööprojekte.

„Täna 28 aastat tagasi taastas Eesti oma iseseisvuse ja alustasime koos heade sõpradega Leedust ja Lätist teekonda demokraatia ja Euroopaga lõimumise suunas,“ sõnas Ratas. „Nüüdseks saame koos tulevikku vaadata end maailmas tõestanud riikidena, kes mõistavad vabaduse väärtust. Mul on hea meel, et Eesti ja Leedu suhted on selle ajaga muutunud vaid tihedamaks ja soojemaks,“ ütles peaminister.

Ratas ja Nausėda rääkisid kohtumisel kahe riigi majanduskoostööst, sealhulgas suurtest regionaalsetest energia- ja taristuprojektidest, ning Euroopa Liidu teemadest.

„Tihe koostöö sõprade ja naabritega on alati olnud iseseisva Eesti edu alus. Vaid ühistele põhimõtetele kindlaks jäädes saame õiges tempos edasi liikuda Rail Balticu ja elektrivõrkude sünkroniseerimisega Kesk-Euroopaga ning seista kiiresti arenevate väikeriikidega arvestava Euroopa Liidu 2021-2027 eelarvekava eest,“ rõhutas peaminister Ratas.

Lisaks rääkisid riigijuhid Eesti tulevasest tööst ÜRO julgeolenunõukogu mittealalise liikmena ja Leedu kogemusest julgeolekunõukogus aastatel 2014-2015. Veel arutasid Ratas ja Nausėda kaitsekoostöö küsimusi, sealhulgas Läänemere piirkonna julgeolekut ning NATO ja liitlaste tegevust regioonis.

Gitanas Nausėda on Leedu president 12. juulist 2019, Eestis on ta visiidil esimest korda.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela