Linnapea Kõlvart osaleb täna Tallinna päeva etteütluse õppetunnis

Mai 02

Tallinna päeval toimuvale traditsioonilisele etteütlusele eelnevad veel kaks ettevalmistavat tundi, kus 2. mail osaleb ka Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart.

„Tallinna päeva etteütlusel osalemine annab meile kõigile võimaluse näidata lugupidamist eesti keele vastu ja seetõttu värskendan ka mina oma teadmisi 2. mail toimuval etteütluseks ettevalmistamise tunnis,“ ütles linnapea Kõlvart.

2. mai ettevalmistava tunni teemaks on „Üks koma kõik! Kirjavahemärgistuse probleemkohti“ ja 9. mail toimuva tunni teemaks „Kõik need konksud ja kriblakad“ ehk numbrite ja lühendite õigekiri.

Tallinna päeva etteütluse ettevalmistatavad tunnid toimuvad Gustav Adolfi Gümnaasiumi Kotzebue majas (Vana-Kalamaja 9) 2. ja 9. mail ning algavad kell 18.

Tundide ettevalmistajad ja juhendajad on Tallinna Ülikooli eesti keele professor, filosoofiadoktor eesti keele alal, Emakeele Seltsi keeletoimkonna liige Reili Argus, PhD; Tallinna Ülikooli emakeeleõpetuse ja rakenduslingvistika lektor Merilin Aruvee ja Tallinna Ülikooli lingvistika lektor Helen Hint.

Etteütlusele mõeldes soovib linnapea Kõlvart, et Tallinna avalik ruum muutuks Tallinna päeval justkui üheks suureks eesti keele õpikuks. „Lisaks saab pealinn üheks päevaks ka uue tänava – Harju tänavast saab eesti keele tänav,“ lisas Kõlvart.

Linnapea sõnul saavad linnaelanikud lisaks etteütlusele osaleda veel eesti keele töötubades ja erinevatel seminaridel.

Praegu on võimalik end 15. mail kell 13 Vabaduse väljakul toimuvale etteütlusele registreerida. Etteütluse teksti kannavad ette hiljuti järjekordse maailmameistri tiitli võitnud Kelly Sildaru ja muusik Reket.

Etteütlusele saab registreeruda https://www.tallinn.ee/etteutlus/

Ettevalmistustundides osalemiseks on vajalik registreerumine: https://www.tallinn.ee/est/etteutlus/Etteutluseks-valmistumise-tunnid.

Rohkem teavet tänavu Tallinna päeval toimuva kohta leiab: https://huvi.tallinn.ee/uritus/tallinna-paev-2019#

 

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela