Taavi Aas küüditamise aastapäeva puhul: ideoloogia ei tohi kunagi inimlikkust varjutada

Mär 25

Täna 70 aastat tagasi toimunud märtsiküüditamine on hoiatavaks näiteks, et ükski ideoloogia ei tohi kunagi inimlikkust varjutada, ütles Tallinna linnapea Taavi Aas.

„1949. aasta 25. märtsil läbi viidud massiküüditamisega viidi Siberisse ja mujale Nõukogude Liitu Eestist üle 22 000 inimese. Seda tehti kohtuotsuseta, säästmata lapsi, nende vanavanemaid, rääkimata täies tööjõus Eesti inimestest. Paljud küüditatud ei tulnudki tagasi, vaid surid Gulagi laagrites nälja, külma ja üle jõu käiva töö tagajärjel,“ meenutas Aas.

„Küüditamist ja teisi kuritegusid kaitsetute inimeste vastu on lihtsam ellu viia, kui unustatakse inimlikkus,“ ütles Aas. „Inimeses ei nähta enam inimest, vaid ta asendatakse sildiga – rahvavaenlane, kulak, pursui. Seepärast tuleb meil täna, 70 aastat hiljem meeles pidada, et inimlikkus peab olema alati esikohal ja ükski ideoloogia ei tohi inimlikkust varjutada ega summutada.“

Linnapea Taavi Aas kutsus üles süütama täna õhtul märtsiküüditatute mälestuseks küünlad.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela