Keskerakond ei nõustu Reformierakonna ühiskondlikku ebavõrdsust suurendava ettepanekuga

Mär 08

Täna kogunenud Keskerakonna juhatus ei nõustunud Reformierakonna ettepanekuga alustada ametlikke koalitsioonikõnelusi, kuna nende poolt juba enne läbirääkimisi maha pandud punased jooned ei võimalda erakonnal oma valijate eest seista.

Keskerakonna juhatus arutas üle kolme tunni, kas alustada ametlikke koalitsiooniläbirääkimisi Reformierakonnaga. Erakonna esimees Jüri Ratas sõnas, et nii juhatuse liikmed kui ka parlamenti valitud saadikud väljendasid rohkelt arvamusi, kuidas edasi liikuda ning mis tingimustel seda teha ei saa. „Arutelud olid väga tõsised. Kõik parlamenti valitud erakonnad soovivad kahtlemata parimal viisil neile usaldatud mandaati ellu viia. Seda saab teha eelkõige koalitsioonis, kuid nädala jooksul toimunud mõttevahetused Reformierakonna juhtidega ja mitmete nende liikmete väljaütlemised on andnud väga halva signaali. Reformierakonna poolt meile esitatud tingimustel pole võimalik jõukamate toetamise kõrval teha ära erakorralist pensionitõusu, seista Eestimaa tervikliku arengu eest ega tõsta õpetajate palka ja peretoetusi,“ tõi Ratas välja. Keskerakond ei lähe valitsusse, kui me ei saa seista erakonnale ja meie valijatele oluliste põhimõtete eest.

Reformierakonna esindajad on korduvalt rõhutanud, et nende jaoks on punaseks jooneks erakonna lubadus laiendada 500-eurone maksuvabastus ka kõrget palka teenivale osale ühiskonnast. Ratase sõnul võtaks see maksumuudatus riigieelarvest ligi 250 miljonit eurot aastas ning annaks kuus 100 lisaeurot 2100 ja enam teenivatele inimestele. „Küll aga ei tõsta see väga kulukas otsus madalat ja mediaanpalka teenivate inimeste sissetulekuid ega toeta vaesuspiiril elavaid eakaid, kelle seas on suhteline vaesus aastate jooksul kahetsusväärselt kasvanud. Reformierakonna taotletud maksumuudatus tõstaks ainult ca neljandiku tulusaajate sissetulekuid, kuid ei tooks mingit võitu kolmele neljandikule,“ tõdes Ratas.

Keskerakonna esimees rõhutas, et loodab Eestile parimat ja laiapõhjalist valitsust, mis seisab valijate tahte ning terve meie riigi ja rahva huvide eest. „Soovin Riigikogu valimised võitnud Reformierakonnale jõudu valitsuse moodustamisel. Keskerakond jäi nendel valimistel teiseks, kuid see ei tähenda, et peaksime taganema oma maailmavaatest ja seisukohtadest. Seisame ka edaspidi iga Eestimaa inimese eest, sõltumata tema soost, vanusest ja sissetulekust, rahvusest või elukohast,“ kinnitas Ratas.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela