Kaljulaid Rõivasele: kolmandiku Eesti inimeste teisejärguliseks pidamine Eestile paremat tulevikku ei too

Jan 13

Keskerakonna juhatuse liige Raimond Kaljulaid peab Taavi Rõivase analüüsi valimisnimekirjade osas pealiskaudseks ja läbimõtlematuks ning soovitab tal keskenduda Reformierakonna nimekirjale ja kampaaniale. Jätkuv püüd mängida niinimetatud vene kaardile Kaljulaidi arvates Reformierakonnale nendel valimistel edu ei too.

“Iseenesest on muidugi väga tore, et Taavi Rõivas on Keskerakonna nimekirja sedavõrd põhjalikult lugenud. Tunnistan ausalt, et mina sedavõrd süvitsi minevat analüüsi Reformierakonna üldnimekirja kohta töö kõrvalt teha ei jõua, aga küllap ongi Taavi Rõivasel opositsioonis rohkem vaba aega nii reisimiseks kui ka konkurentide valimisnimekirjade analüüsimiseks,” kommenteeris Kaljulaid Taavi Rõivase mõtteid Keskerakonna üldnimekirja osas.

Kaljulaidi sõnul on pettumust valmistav Taavi Rõivase püüd väita, et eestlastest erinevatest rahvustest kandidaatide kõrged kohad Keskerakonna valimisnimekirjas viitavad mingile müstilisele vene tiivale erakonnas. „Kummalisel kombel on end liberaalseks ja avatuks nimetava Reformierakonna valimisnimekirjas 125 kandidaadi seas vene emakeelega poliitikuid märkamatu osa. Kolmandiku Eesti inimeste kaasamine nii valimistel kui nende vahelisel ajal on väga oluline Eesti ühiskonna sidususe ja ühtsuse seisukohast. Reformierakondlased võiksid astuda samme, et oma ksenofoobiapisikust tasapisi vabaneda ja liituda liberaalidega ka tõdemuses, et kõik inimesed on võrdsed – sõltumata nende rahvuslikust kuuluvusest, kodusest keelest või päritolust,“ sõnas Kaljulaid.

Kaljulaid tõdes, et Reformierakond püüab taaskord mängida eelkõige vene kaardile, mis aga nendel valimistel neile edu ei too. „Ma usun, et see ajastu on siiski läbi saanud ning Reformierakond elab eilses päevas, mis muidugi ei ole mingi üllatus, sest neile oli muru siis ju rohelisem ja taevas sinisem. Aga Eesti inimesed mäletavad sellest ajast palju kõrgemat tööpuudust, majanduskriisi ja pikaaegset võimetust sellest väljapääs leida, pidevaid hinnatõuse ja kümnete tuhandete meie inimeste riigist lahkumist töö ja sissetuleku otsingutel,“ leidis Kaljulaid.

Ta kinnitas ka, et Keskerakond läheb valimisi võitma ning eesmärk on saada enam kui 30 riigikogu saadiku kohta. Seega ei pea vett ka Rõivase analüüs kompensatsioonimandaatide osas. “Keskerakonnaga on liitunud paljud huvitavad inimesed, kes on Eesti ühiskonnas tegijad ning neil kõigil on täiesti käegakatsutav võimalus jõuda ka järgmisesse Riigikogu koosseisu. Ettevõtja ja endine sumomaadleja Kaido Höövelson, majandusteadlane Viktor Trasberg, ettevõtja Jaan Toots, ajaloolane Josef Kats, teletegija Kristiina Heinmets-Aigro, endised ministrid Andra Veidemann ja Jaan Õunapuu, ajakirjanik Ilja Ban ning ettevõtjad Andrei Korobeinik ja Imre Sooäär on vaid mõned näited, rääkimata tugevatest tegijatest nii üleriigilises kui kohalikus poliitikas,“ loetles Kaljulaid.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela