Korb: EKRE annab täitmatute lubadustega teada, et valitsusse neil asja pole

Jan 05

Keskerakonna peasekretär Mihhail Korb leiab, et EKRE valimisplatvorm sobib eelkõige Reformierakonnale, sest ühiselt peetakse riigi olulisimaks küsimuseks õlle hinda ning lähtutakse põhimõttest, mille järgi tuleb igaühel ise hakkama saada.

Korb sõnas, et EKRE täna avaldatud valimislubadused näitavad, et vaatamata nende valijate toetusele ei ole EKRE juhtide arvates lootust valitsusse pääseda. „Lubadusi ei pea täitma kui valitsusvastutust ei kanta ning selle peale tundub erakond ka lootvat,“ leidis Korb, kes viitas näiteks EKRE eesmärkidele vähendada maksukoormust, mis viiks sadu miljoneid eurosid riigieelarvest. „Sellisel juhul ei ole võimalik kahekordistada pensione, tõsta päästjate-politseinike palka või vähendada ravijärjekordi. Valijaid püütakse eksitada, sest vastutust kanda ei tule,“ rõhutas ta.

Endine riigihalduse minister tõdes, et EKRE lubadused tähendavad sisuliselt riigi veel õhemaks muutmist, mis praktikas võib viia muu hulgas päästekomandode vähendamiseni või politseinike tänavalt kadumiseni. „Keskerakonna visioon Eestist on edukas Põhjamaa, kus siin elavatel inimestel olemas ka riigi tugi pensioni, hooldekodu koha, lastetoetuse või muu näol. EKRE on tänases veel liberaalsem erakond kui Reformierakond väga mitmeid aastaid tagasi,“ tõi Korb välja.

Keskerakonna peasekretär tõdes, et enim sarnaneb EKRE valimisplatvorm Reformierakonna omaga, kes on ka kõige tõenäolisem koalitsioonipartner pärast riigikogu valimisi. „Lisaks sellele, et mõlemad erakonnad peavad olulisimaks riigi ees seisvaks küsimuseks alkoholiaktsiisi langetamist, on Reformierakond läbi aegade ja EKRE tänase valimisplatvormiga näidanud, et soovitakse riiki, kus igaüks seisab enda eest. Jõukamatel inimestel jääb maksulangetustega raha rohkem kätte ning vähem edukatel tuleb endaga ise hakkama saada. Keskerakond selliste põhimõtetega nõustuda ei saa,“ rõhutas Korb.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela