Maaeluminister Tarmo Tamm on Keskerakonna esinumber Kagu-Eestis

Dets 14

Täna tutvustas Keskerakond Võru keskväljakul Võru-, Valga- ja Põlvamaa valimisringkonna kandidaate Riigikogu valimisteks. Keskerakonna esinumber 11. valimisringkonnas on maaeluminister Tarmo Tamm. 

Keskerakonna esimees, peaminister Jüri Ratas ütles, et Tarmo Tamm on ministrina seisnud tugevalt põllumeeste võrdsemate konkurentsivõimaluste, vajalike toetuste maksmise ja maaelu arengu eest. „Eesti põllumajandust on tabanud mitmed raskused, kuid sektor oli alles paar aastat tagasi jäetud riigi abita. Tänane valitsus maksab välja ülemineku ehk top-up toetused täies ulatuses, abistab sea- ja piimakarja kasvatajaid, toetab järgmisel aastal 600 000 euroga mesilaste pidajaid ja seisab hea selle eest, et ajalooline Tori hobusekasvandus taastada. Need on vaid mõned näited, mille eest Tarmo Tamm on valitsuses tulemuslikult seisnud. Seejuures otsib minister aktiivselt uusi eksportturge, kuhu Eestis kasvatatud ja toodetud toit võiks jõuda,“ tõi Ratas välja.

Kagu-Eesti esinumber Tarmo Tamm sõnas, et maaelu on saanud uue hingamise ning tänase valitsuse suunda tuleb kindlasti jätkata. „Tugev põllumajandus on ka üks oluline osa regionaalpoliitikast, mille eesmärk on tagada see, et elu areneks kõigis Eestimaa nurkades ega koonduks vaid paari suurlinna,“ rõhutas ta. Pikaaegse endise omavalitsusjuhina peab ta oluliseks, et Keskerakond on peaministrierakonnana seisnud tegudes tasakaaluka regionaalarengu eest: kokku on lepitud Kagu-Eesti programm mahus 3,2 miljonit eurot, pealinnast viiakse välja avaliku sektori töökohad ning taastati omavalitsuste tulubaas, mis annab võimaluse pakkuda linna- ja vallaelanikele enam kvaliteetsemaid teenuseid.

Positiivsena tõi Tamm välja ka tasuta maakondliku ühistranspordi, mis annab paljudele suurema liikumisvabaduse ja olulise säästu pere rahakotilt ning maksureformi, mis Lõuna-Eesti palgataseme juures jättis töötjatele kätte kuni 64 lisaeurot kuus. „Meil on aeg ehitada õiglasemat riiki, kus majanduskasv jõuaks kõigi Eesti inimesteni, et nii meie eakate kui ka noorte elukvaliteet tõuseks. Keskerakond on valitsuse juhterakonnana näidanud, et kõiki Eestimaa inimesi arvestav poliitika on võimalik. Loodan väga, et saame valijate toetusel teha järgnevatel aastatel ära nii erakorralise pensionitõusu, toetada noori ja lastega peresid ning panustada veelgi enam tervishoidu,“ lõpetas Tamm.

Kagu-Eestis kandideerivad Valga kultuuri- ja huvialakeskuse juht Ülle Juht, Valga linnavolikogu liige Ester Karuse, tantsujuht ja koreograaf Andre Laine, riigikogu liige Heimar Lenk, riigikogu liige Anneli Ott, Võru linnavolikogu esimees Ülo Tulik, Otepää vallavolikogu aseesimees Jaanus Raidal ja Põlva abivallavanem Janika Usin.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela