Keskerakonna esinumbrid Tallinnas Reformierakonnale: lõpetage välispoliitikaga mängimine sisepoliitika ja valimiste huvides

Nov 23

Keskerakonna esinumbrid Tallinnas – linnavolikogu esimees Mihhail Kõlvart, linnapea Taavi Aas ja Põhja-Tallinna vanem Raimond Kaljulaid – kutsuvad Reformierakonda üles ÜRO ränderaamistikku käsitleva Riigikogu avalduse arutelul käituma konstruktiivselt ning lähtuma parteiliste huvide asemel Eesti välis- ja julgeolekupoliitilistest riiklikest huvidest. Nad tegid sellega seoses järgmise avalduse.

Austatud Reformierakonna saadikud Riigikogus

Riigikogu menetleb ÜRO rändelepet puudutavat avaldust. Reformierakond väldib kõigiti selle avalduse suhtes selge seisukoha võtmist. Ühed reformierakondlased räägivad ühte, teised teist. Keegi ei saa aru, mis on Reformierakonna positsioon. Põhjus on selles, et Reformierakond soovib kasutada tekkinud olukorda sisepoliitilistel eesmärkidel, pidades silmas lähenevaid valimisi. Ebaselge olukord võimaldab populistlikel jõududel ühiskonda lõhestada ja kahjustab Eesti välispoliitilist tõsiseltvõetavust. Inimesed ootavad Reformierakonnalt selget vastust, kas nad on avalduse poolt või vastu.

Kahetsusväärne on, et Reformierakond ei julge vastutust võtta ja olla osa lahendusest, mitte probleemist. Aastaid tagasi kirjutas Siim Kallas Euroopa komisjoni asepresidendina, et tema jaoks on Eesti kogu rahvusvahelise tegevuse eesmärgiks olnud põhimõte “ei iial enam üksi”. Sellest põhimõttest lähtudes on Eesti alati pidanud oluliseks rahvusvaheliste kokkulepete, rahvusvahelise õiguse, rahvusvaheliste institutsioonide ja rahvusvahelise koostöö reeglitele põhinevat maailmakorda ning osalemist rahvusvaheliste institutsioonide töös.

Meil on väga kahju, kui Reformierakond nüüd neist olulistest põhimõtetest loobub, seab selle asemel esikohale kitsad erakondlikud huvid ja mõtleb Eesti tuleviku asemel ainult enda tulemusele kolme kuu pärast toimuvatel valimistel. Sellega vahetab Reformierakond enda pikaajalised põhimõtted ja Eesti huvid peenrahaks. Ka Eesti Vabariigi pealinna elanikele on oluline, et Eesti oleks usaldusväärne ja arusaadava käitumisega rahvusvahelise kogukonna liige ning me panustaks jõudumööda ka rahvusvaheliste institutsioonide töösse.

Kutsume Reformierakonda olema riigimehelikud, tunnetama vastutust, mida Eesti rahvusvahelises tegevuses kannab iga Eesti erakond ning lõpetama asjatu kauplemise ja mängu, mida Riigikogus rändelepet käsitleva avalduse suhtes mängitakse. Arusaadav, et ees on valimised ja iga erakond pingutab, et teha tugev tulemus. Arusaadav, et suurim opositsioonierakond soovib valitsusele oponeerida. Kuid olulisi välispoliitilisi küsimusi ei ole õige tuua sisepoliitiliste ambitsioonide ohvriks. Keskerakond ei teeks seda kunagi.

Mihhail Kõlvart, Tallinna Linnavolikogu esimees ja Keskerakonna esinumber Kesklinnas, Lasnamäel ja Pirital

Taavi Aas, Tallinna linnapea ja Keskerakonna esinumber Mustamäel ja Nõmmel

Raimond Kaljulaid, Põhja-Tallinna vanem ja Keskerakonna esinumber Haaberstis, Kristiines ja Põhja-Tallinnas

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela