Sarapuu: valitsuse umbusaldamise katse ainuke eesmärk oleks segaduse külvamine

Nov 21

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Kersti Sarapuu sõnas, et Reformierakonnal pole Jüri Ratase valitsuse umbusaldamiseks toetust riigikogus ega ühiskonnas. Eesmärk oleks tema sõnul vaid üks – külvata valimiste eel ühiskonnas segadust. 

ERRi saates „Esimene Stuudio“ väitis Reformierakonna esimees Kaja Kallas taas, et nad on valmis peaminister Jüri Ratast umbusaldama. Kersti Sarapuu tõi välja, et Reformierakond kangutaks sel juhul peaministrit, kelle toetus on rahva hulgas juba teist kuud kõrgem kui järgneval kolmel kandidaadil kokku. „Jüri Ratas on pälvinud inimeste usalduse oma töökuse, tasakaalukuse ja siira sooviga pingutada selle nimel, et Eesti oleks parem koht elamiseks kõigile siin elavatele inimestele. Reformierakonna pidev konflikti otsimine ühiskonnas ja mõtted sotsiaalmaksu, solidaarse tervishoiu või tasuta ühistranspordi kaotamisest usaldust ei loo,“ ütles Sarapuu.

Sarapuu rõhutas, et peaministri umbusaldamiseks pole toetust ühiskonnas, Riigikogus ega ilmselt isegi opositsiooni ridades. Ainus põhjendus saaks fraktsiooni juhi hinnangul olla soov külvata riigijuhtimises segadust ning lootus ise valimiste eel rohkem pilti saada. „Parlamendis puudub soov, vajadus ja võimalus Reformierakonna taktikepi all ajutist valitsust kokku panna. Reformierakonnal pole paraku Eesti elu edasiviimiseks ka riigimehelikku ja positiivset plaani,“ rääkis Sarapuu.

Tema sõnul kinnitas praeguse valitsuskoalitsiooni selget soovi konstruktiivset tööd jätkata ka riigieelarve teise lugemise edukas lõpetamine. Keskerakonna fraktsiooni juht tõdes, et kahtlemata on Reformierakonnal unistus pääseda kiirelt võimule, kuid ülehomme teist tööaastat tähistav koalitsioon on varasemat peaministrierakonda ebameeldivalt üllatanud. „Keskerakonna juhtimine pidi nende arvates tooma ju sise- ja välispoliitilise krahhi, mitte eduka EL eesistumise, tugeva majanduskasvu, 500-eurose tulumaksuvabastuse, ravijärjekordade lühenemise ning suurima kaitse-eelarve,“ meenutas Sarapuu, kelle hinnangul on Reformierakonna sisemiste pingete kuhjumine loonud olukorra, kus ainus ühine eesmärk ja mure peitub iga hinna eest Stenbocki jõudmises.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela