Ratas tunnustas Kaitseliidu panust riigi ehitamisel ja ühiskonna üheks sidumisel

Nov 11

Peaminister Jüri Ratas kinnitas Kaitseliidu 100. aastapäeval, et vabatahtlikest koosnev organisatsioon annab üle maa laiuva turvavõrgustikuna hindamatu panuse Eesti julgeoleku tagamisse. 

Ratas sõnas Kaitseliidu 100. aastapäevale pühendatud kontsert-vastuvõtul Saku Suurhallis, et valmisolekut riigi kaitseks välja astuda ei saa pidada iseenesestmõistetavaks. „Selle taga on kaitseliitlaste siiras tahe võtta oma pere, töö ja teiste toimetuste kõrvalt aega, et osaleda õppustel ning olla valmis ühtse meeskonnana tegutsemiseks, kui tingimused seda nõudma peaks. Ja seda vabatahtlikult, aastast aastasse, ilmast ja oludest hoolimata, rõõmsal meelel ning paljusid teisigi kaasates,“ lausus Ratas.

Rääkides turvatundest rõhutas peaminister, et Kaitseliidu sõpru ja kogukondi liitval tegevusel on oluline roll sidusama ja ühtsema ühiskonna loomisel. „See sidusus on oluline ka põlvkondade vahel, kus vanemate tarkus ja kogemus saab kokku nooremate pealehakkamise ja tegutsemisrõõmuga,“ sõnas Ratas.

„Kodutütred ja Noored Kotkad, Naiskodukaitsjad ning kõik liikmed sõltumata nende vanusest, elukohast või kodusest keelest muudavad Kaitseliidu tõeliseks läbilõikeks meie ühiskonnast. Ja kaitseliitlased kuuluvad kahtlemata ühiskonna kõige aktiivsemate liikmete hulka,“ kinnitas ta.

Peaministri sõnul tuleb kummardus teha nii nende suunas, kes 1918. aasta sügise keerulistes sündmustes tollase Eesti Kaitse Liidu lõid, kui tunnustama neid, kes aitasid 1990. aastal organisatsiooni taastada. „Meie Kaitseliit on rajatud nende tööle, olles täna eestimaalaste seas kõrgelt hinnatud ja rahvusvaheliselt unikaalne organisatsioon. Kaitseliit on usaldusväärne partner nii meie liitlastele kui Eesti riigiasutustele,“ kinnitas Ratas. Kaitseliidus on koos Naiskodukaitse, Noorte Kotkaste ja Kodutütardega kokku tegevad 26 000 vabatahtlikku.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela