Ratas: Keskerakonna ja Reformierakonna põhilubaduste sihid on selgelt erinevad

Nov 07

Eesti Keskerakonna juhatus arutas täna erakonna põhilubadusi Riigikogu valimisteks 2019. aastal. Keskerakonna esimees Jüri Ratas tõdes, et kahe suurema Eesti erakonna ambitsioonikuse tase on sihte võrreldes täiesti erinev.

Keskerakonna esimees Jüri Ratas sõnas, et kui suurima opositsioonierakonna põhilubaduste tuumiku moodustab 200-miljoniline kulu, mis annab 100-eurose maksukingituse kõige jõukamatele ning õlleaktsiisi langetamine, siis Keskerakond on tänaseks toonud välja põhilubadused nii sotsiaal-, regionaal- kui ka tervishoiuvaldkonnas. „Kahe suurima erakonna eesmärgid ja arusaam valdkondadest, mis enim tähelepanu vajavad, on selgelt erinevad. Mul on hea meel, et tänaseks on kõik erakonnad mõistnud, et tulumaksuvabastuse tõus 500 euroni madalapalgaliste inimeste maksukoormuse langetamiseks oli õige ja õiglane samm. Samas on edasiste valikute küsimus, kas toetada 100 lisaeuroga eakaid, kes elavad vaesuspiiril või hoopis jõukamat osa ühiskonnast,“ tõi Keskerakonna esimees välja.

Ta lisas, et erakond on otsustanud seista kindlalt erakorralise pensionitõusu eest, et mitte jätta pensionärid vaid iga-aastast indekseerimist ja majanduskasvu ootama. Samuti on sotsiaalvaldkonnas tähtsad koduhoolduse toetamine ja hooldekodukoha tagamine igale eakale. „Seejuures ütleb Keskerakond jätkuvalt, et keskmine pension olgu maksuvaba,“ rõhutas ta. Ratas lisas, et lisaraha tuleb suunata ka hambaravitoetuse tõstmiseks, mis on Eesti inimeste jaoks suureks murekohaks ning on tõsine terviserisk. „Tervis on tugeva ühiskonna ja majanduse alustala, mistõttu soovime täiendava rahastuse kõrval propageerida ka iga-aastaseid tervisekontrolle. Samuti peab viimaks tööd alustama digiregistratuur, mis annaks võimaluse kiiremini arstile pääseda,“ selgitas Ratas.

Keskerakonna esimees sõnas, et kui Reformierakonna esimees räägib ambitsioonide erinevusest kahe erakonna vahel, siis senised sammud valitsuses ning valimislubadused kinnitavad, et tal on kahtlemata õigus. „Maksuvaba tulu reform, lisaraha tervishoiule, kohalike omavalitsuste ja maaelu toetamine ning tasuta maakondliku ühistranspordi käivitamine on vaid mõned meie märgilisemad saavutused. Neljarealised põhimaanteed soovime viimaks ära ehitada laenurahaga, sest vaid siis muutuks aastatepikkune jutt reaalsuseks ega tooks kaasa kohalike teede lagunemist suurprojektide arvelt. Meie jaoks on olulisem kõigi kaupade ja teenuste hindu mõjutavate kütuse- ja elektriaktsiisi vähendamine kui vägijookide kättesaadavamaks muutmine,“ leidis Ratas. Küll aga sõnas ta, et kindlasti on erakondade vahel ka kokkupuutekohti ning õiglase Eesti ehitamine on koostööd tehes võimalik.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela