Ratas tõstis Norra investoritele esile Eesti e-riiki, nutikaid ettevõtjaid ja lihtsat ärikeskkonda

Okt 30

Peaminister Jüri Ratas tutvustas täna enam kui paarikümnele Norra ettevõtjale ja ettevõtlusorganisatsiooni esindajale Eestit kui tugeva pangandussektori ja eelarvepoliitika ning lihtsa ärikeskkonnaga riiki, kuhu investeerida. Samas soovis peaminister kuulda välisinvestorite kogemusi Eesti turule sisenemisel.

 „Eestil on pikaajalised ja stabiilsed ärisidemed Põhjamaadega, jagame ühiseid väärtusi. Seda on raske alahinnata. Loodan, et see kogemus näitab, et Eestisse saab investeerida südamerahuga. Meie jooksevkonto on ülejäägis, pankadel on palju kapitali, eelarve on tasakaalus ja võlakoormus madal. Meie majandus, sisemajanduslik kogutoodang kasvab juba üheksandat aastat järjest,“ julgustas Ratas Norra ettevõtjaid Eestisse investeerima.

„Meie kõige väärtuslikum vara on aga haritud ja nutikad inimesed, meie talendid,“ rõhutas Ratas. „Tean, et praegu on ettevõtjate üks tõsisemaid kitsaskohti töökäte puudus. Tegeleme sellega. Kuid ka ettevõtted peavad mõtlema tehnoloogiamahukamate ärimudelite peale.“

Norra on Eestile oluline ekspordi sihtriik, kellega kaubandusbilanss on tugevalt positiivne ning on Eesti kaubanduspartnerite seas 11-12. kohal. Norra ettevõtjad investeerivad Eestis peamiselt kutse-, teadus- ja tehnikaalasesse tegevusse (42%), hulgi- ja jaekaubandusesse (24%) ning kinnisvarasse (14%). Kohtumine Norra investoritega toimus koostöös Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusega.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela