Kõlvart kutsus lipu teemal kokku ekspertidest koosneva töörühma

Okt 18

Tallinna linnavolikogu esimees Mihhail Kõlvart teatas täna volikogu ees kõnet pidades, et kutsus piinlikuks muutuva lipu-teema lahendamiseks kokku ekspertidest koosneva töörühma. 

„See väiklane arutelu riivab mind ja mu õiglustunnet. Arvan, et see on kahjulik ka volikogu mainele. Asi pole ju ainult lipus, mis tegelikult on olemas laualipu kujul volikogu saalis, suure riigilipu kujul hoone fassaadil ja samuti volikogu esimehe kabinetis. Asi pole isegi selles, kellel on õigus, asi on selles, et me anname avalikkusele signaali, et volikogu, Eesti Vabariigi pealinna esinduskogu, ei suuda riigi sümboli kohtlemisel väärikat lahendust leida,“ sõnas Tallinna linnavolikogu esimees Mihhail Kõlvart kõnes.

„Inimesed astuvad tänaval ligi ja küsivad, millega te tegelete seal?“ Mihhail Kõlvart kutsus kõiki poliitikuid üles ka hoiduma vastandumisest ning tegelema rohkem asja sisuga. „Vastandamine ei vii edasi. Kui ma tahaksin vastandamisega kaasa minna, siis ma rõhutaks, et suurt riigilippu ei ole siin saalis lihtlabasel ruumipuudusel, just sel põhjusel, et Reformierakonna juhitav koalitsioon otsustas kümne aasta eest Riigikogus, et Keskerakonna mõju vähendamiseks on vaja Tallinna linnavolikogu saadikute arv kasvatada 63lt volinikult 79le,“ nentis Mihhail Kõlvart. „Kui ma tahaksin vastandumist, siis ma heidaksin teile seda ette.“

Mihhail Kõlvarti kokku kutsutud töörühm, kuhu kuuluvad Eesti Lipu Seltsi esimees Jüri Trei, Riigikantselei sümboolikanõunik Gert Uiboaed, Tallinna Linnaarhiivi juhataja Küllo Arjakas ja linnavolikogu istungite saali kujundusprojekti autor, arhitekt Siiri Nõva, annab oma seisukoha järgmisel nädalal.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela