Toila vallajuhid Eve East ja Roland Peets liituvad Keskerakonnaga

Okt 17

Toila vallavanem, Ida-Virumaa Omavalitsuste Liidu esimees Eve East ja Eesti Piirivalve endine peadirektor, Toila vallavolikogu esimees Roland Peets liituvad Keskerakonnaga. 

Keskerakonna esimees, peaminister Jüri Ratas sõnas, et Ida-Virumaa vallajuhtide liitumine erakonnaga näitab, et Keskerakond on vähem kui kahe aasta jooksul suutnud edukalt seista tugevamate omavalitsuste ja inimeste heaolu eest kõikjal Eestis. „Põlise ida-virumaalase Eve Easti liitumine annab erakonnale veelgi enam tugevat kompetentsi regionaalpoliitikas ja loomulikult Ida-Viru maakonna arengut puudutavates teemades. Roland Peets on väga auväärse karjääriga endine piirivalvejuht, kelle kogemused ja teadmised nii sisejulgeoleku kui ka kohaliku elu küsimustes on meie erakonnas kahtlemata kõrgelt hinnatud,“ rääkis Ratas.

Varasemalt 17 aastat Ida-Virumaa maavalitsuse maasekretärina töötanud tänane Toila vallavanem Eve East ütles, et erakonnaga jõuab rohkem ära teha, sest väljas ollakse ühiste eesmärkide eest ning nende täitumise nimel tegutsetakse koos. „Keskerakonna programm on minu jaoks sobilikuim. Näen Keskerakonnas kõige suuremat võimalust kogukonna ideede eest seista ja kaasa rääkida Ida-Virumaa arengus,“ põhjendas East erakonnaga liitumist. East kinnitas, et kandideerib ka Riigikogusse Keskerakonna nimekirjas ning seisab eelkõige tasakaalustatud regionaalarengu eest.

Ta tõdes, et lahendusi vajavaid murekohti on riigis mitmeid, kuid Keskerakonna juhtimisel on tehtud lühikese aja jooksul olulisi otsuseid inimeste heaolu parandamisel. East tõi välja omavalitsuste tulubaasi tõusu ning maksureformi, mis Ida-Virumaa palgataset arvesse võttes oli kahtlemata vajalik. „Kindlasti on väga oodatud Ida-Virumaa programm, millest on räägitud mitukümmend aastat, kuid mille osas tänane valitsus astus reaalseid samme, andes tegevuste elluviimiseks ka vajaliku rahastuse,“ ütles vallavanem, et valitsuse otsus oli maakonna jaoks märkimisväärne.

Erakonnaga liitub ka viimane Eesti Piirivalve peadirektor Roland Peets, kes täna peab Toila vallavolikogu esimehe ametit. Volikogu esimees sõnas, et poliitikas on varem või hiljem õige ennast määratleda ning valijate eest on võimalik erakonda kuuludes paremini seista. Peets selgitas, et Keskerakond on erakond, kes on sisuliselt koos Toila rahvaga arutanud, mida tuleks ja peaks tegema lähitulevikus. „Kui vaadata tänast poliitmaastikku, siis on Keskerakond see, kes kohalike omavalitsuste poole vaatab, mõtleb laiemalt ja kaugemale,“ märkis vallavolikogu esimees.

Ta lisas, et Keskerakonna poolt juhitud koalitsioon on teinud otsuseid, mis tavakodanikele on olulised. „Muudatused on suunatud Eesti inimestele ja nende heaolu tõstmisele,“ ütles ta. Endine piirivalvejuht pidas positiivseks ka seda, et Keskerakonna juhitud valitsus võtab tõsiselt idapiiri väljaehitamist. „Riigipiir ja selle kaitsmine on iga riigi jaoks tähtis ning endise piirivalvejuhina on mul hea meel, et Keskerakond peab piiri väljaehitamist väga oluliseks,“ ütles Peets.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela