Ratas: meie programmilised raamid on karastunud terasest

Okt 13

Keskerakonna esimees Jüri Ratas sõnas kongressi kõnes, et valijad hindavad erakonna tööd valitsuses ning tugeva erakonnaga soovitakse liituda. Erakonda astumisest andis teada ka Lääneranna vallavanem Mikk Pikkmets. 

Esmakordselt kongressi ees erakonna esimehe ja peaministrina seisnud Ratas alustas oma kõnet õnnitlusega erakonna kahekümne seitsmenda sünnipäeva puhul ning tõi välja, et viimased kaks aastat on erakonnale toonud erakonna esimehe vahetuse, üle kümne aasta taas valitsusse tõusmise ja võimaluse seista oluliste reformide eest. „Riigi valitsemise kõrval oleme panustanud palju Keskerakonna tugevdamisse ning aastate jooksul kuhjunud murede lahendamisse,“ peatus esimees ka büroo müügi tagamaadel ning rõhutas, et Keskerakond on täna vastutustundlik, tugeva finantsdistsipliini ning läbipaistvate rahaasjadega erakond.

Ratas jätkas, et 2016. aastal kandideerides kinnitas ta, et Keskerakond ei paindu valitsusse tõustes ja seisab oma väärtuste eest. „Meie programmilised raamid on karastunud terasest ning lähtume alati erakonnaliikmete ja kõigi Eestimaa inimeste ootustest. Meie toetajate kasvav hulk näitab, et oleme õigel teel,“ ütles ta, lisades, et iga meeskond vajab nii kogenud tegijaid kui uusi tulijaid. Erakonna esimees tänas Keskerakonnaga liitunud riigihalduse ministrit Janek Mäggi, endist sumomaadlejat ja ettevõtjat Kaido Höövelsoni ning varasemat regionaalministrit Jaan Õunapuud. „Olen õnnelik, et meiega on otsustanud ühineda ka Lääneranna vallavanem Mikk Pikkmets. Mikul on pikaajaline juhikogemus nii kohaliku omavalitsuse tasandil kui nõunikuna Riigikogus ja Euroopa Parlamendis,“ rääkis Ratas.

Ta tõi välja, et erakond on murdnud valitsuses mitmeid müüte, millest üks kõlas aastaid, et riiki ei saa edukalt Reformierakonnata juhtida. „Majandus kasvab, Eestimaa elanike elujärg paraneb, varasematel aastatel lahkunud inimesed naasevad kodumaale. Kokku saabus Eestisse 2017. aastal 5258 inimest rohkem, kui siit lahkus,“ rõõmustas peaminister.

Oluliste punktidena tõi peaminister välja ka maksureformi, millega sajad tuhanded inimesed võidavad igakuiselt 64 lisaeurot, kuid mille osas on Reformierakonnaga ka suurimad erimeelsused. „Huvitaval kombel on meie elukutseline kriitik Reformierakond opositsiooni langedes oma kunagist retoorikat tugevasti muutnud. Nüüd lubavad nad säilitada 500 eurose maksuvaba tulu, kuigi nende eesmärk 2019. aastaks oli vaid 205 eurot. Maksuvaba tulu soovivad nad aga laiendada ka ühiskonna kõige jõukamale osale,“ rääkis Ratas ning rõhutas, et Keskerakond sellega ei nõustu ning 200 miljonit eurot suunaks erakond erakorralise pensionitõusu teostamiseks. 

Ratas lisas, et mitusada miljonit lisaraha on koalitsioon panustanud tervishoidu, et järk-järgult lühendada ravijärjekordi, otsustavalt on suurendatud kohalike omavalitsuste tulubaasi, kindlamalt tunnevad ennast põllumehed, Tallinna eeskujul on bussitransport maakonnaliinidel tasuta ning ellu on viidud vajalikud palgatõusud kultuuri-, haridus- ja sisejulgeolekutöötajatele. Keskerakonna esimees sõnas, et erakonna edu saladus ongi see, et seistakse iga inimese heaolu eest küsimata, kus ta elab või kellena töötab, millist maailmavaadet kannab või mis soost ja rahvusest ta on. „See keskne põhimõte eristab meie koduerakonda kõigist teistest. Ja just seetõttu on Keskerakonnal kanda erakordselt oluline ning vastutusrikas roll Eesti poliitikas,“ rõhutas Ratas.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela