Peaminister Ratas arutab Euroopa Parlamendi liikmetega Euroopa tulevikku

Okt 02

Peaminister Jüri Ratas sõidab täna Strasbourgi, kus arutab homme toimuval Euroopa Parlamendi täiskogul saadikutega Euroopa tulevikku. Peaminister Jüri Ratas kõneleb oma sõnavõtus Euroopa Liidu ühtsuse olulisusest ja liidu mõjust maailmamajandusele, vajadusest parandada sise- ja välisjulgeolekut ning populismivastasest võitlusest.

„Euroopa Liit ei saa eeldada, et meie väärtused ja huvid on iseenesest mõistetavalt kaitstud. Peame nende eest ise üheskoos seisma ning meie tuleviku jaoks on oluline, kuidas ühiselt ülejäänud maailma mõjutada suudame. Vajame aktiivset Euroopa Liitu, kes kaitseb oma kodanikke ja liikmesriike, kuid ka kodanikel ja liikmesriikidel on oluline seista Euroopa Liidu eest,” sõnas peaminister Ratas.

Kolmapäeva hommikul kohtub peaminister Ratas Euroopa Parlamendi presidendi Antonio Tajaniga. Seejärel, kell 11 (Eesti aja järgi) peab peaminister Euroopa Parlamendi täiskogu ees kõne Euroopa tuleviku teemal ning pärast seda jätkub arutelu koos parlamendiliikmete ja Euroopa Komisjoni presidendi Jean-Claude Junckeriga. Peaminister Jüri Ratas on järjekorras kümnes Euroopa Liidu riigi- või valitsusjuht, kes parlamendi aruteludel ELi tuleviku üle osaleb.

Veel on peaminister Ratasel kavas kohtuda Strasbourgis Euroopa Parlamendi Sotsiaaldemokraatide ja demokraatide fraktsiooni esimehe Udo Bullmanni, Euroopa Rahvapartei fraktsiooni esimehe Manfred Weberi, Euroopa Demokraatide ja Liberaadide liidu fraktsiooni esimehe Guy Verhofstadi ning Roheliste ja Euroopa Vabaliidu fraktsioonist kaasesimeeste Ska Kelleri ja Philipp Lambertsiga. Peaminister naaseb Eestisse kolmapäeva hilisõhtul. 

Peaminister Ratase kõne ja sellele järgnevat arutelu Euroopa Parlamendi saadikutega on võimalik jälgida otseülekande vahendusel: http://www.europarl.europa.eu/ep-live/et/plenary/video?date=03-10-2018

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela