Ratas: Keskerakond seisab presidendi otsevalimiste ning kaasava riigieelarve eest

Sept 29

Keskerakonna esimehe Jüri Ratase kinnitusel läheb erakond valimistele kaitsma seni saavutatut ning küsima praegusest suuremat mandaati uute ideede elluviimiseks. Ratase sõnul soovib Keskerakond tuua Eestimaa inimesed senisest enam reaalselt riigijuhtimise juurde, seadustada presidendi otsevalimised ning laiendada rahvaalgatuse ja rahvahääletuse võimalusi. 

„Samuti võiksime järgmisel valitsusperioodil rakendada kaasava eelarve printsiipi ehk lasta inimestel ise otsustada teatud summade üle riigieelarves,“ leidis erakonna juht, et rahva otsuseid tuleb toetada ka siis, kui need Keskerakonna vaadetega alati ei ühti. „Just seetõttu olen ametisse astumisest peale öelnud, et ma ei ole ainult Keskerakonna valijate peaminister. Minu eesmärk on olla peaminister kõigile Eestimaa inimestele sõltumata nende erakondlikust eelistusest. Peaminister igale Reformierakonna, Isamaa ja Vabaerakonna valijale, igale EKRE toetajale või sotsiaaldemokraatliku maailmavaate kandjale.“

Ratas sõnas erakonna volikogu ees peetud kõnes, et kuigi viimased kuud on toonud vastastikkuseid välistamisi ja punaseid jooni, moodustab Keskerakond võidu korral valitsuse erakondadega, kellega saab kõige enam oma programmi ja lubadusi ellu viia. „Meie punased jooned ei jookse mööda erakondi või isikuid, vaid lähtuvad Keskerakonna maailmavaatelistest seisukohtadest,“ rõhutas ta.

Ratas kinnitas, et Keskerakond ei ole nõus tervishoiu hiiliva erastamisega ega luba ellu viia maksumuudatusi, millest võidab vaid jõukam osa ühiskonnast. „Kindlasti ei ole meile vastuvõetav ühiskonda lõhestav poliitika ning haridusmaastiku hoogtöö korras ümberkorraldamine. Toetame õiglast, tasakaalukat ning kogu ühiskonda edasi viivat poliitikat,“ rääkis erakonna esimees. Jüri Ratase sõnul minnakse valimistele kaitsma solidaarse tervishoiu lisarahastamist ning tugevat regionaal- ja maaelupoliitikat, aga ka õpetajate, kultuuritöötajate, IT-spetsialistide, veterinaaride ning sotsiaalhoolekande sektori ja siseturvalisuse valdkonna töötajate palgatõuse.

Kuigi terviklikku valimisplatvormi esitletakse jaanuaris, tõi Ratas erakonna oluliste eesmärkidena välja erakorralise vanaduspensioni tõusu, koduhoolduse või hooldekodu koha tagamise igale abi vajavale eakale, lapsetoetuste kasvu saja euroni ja omafinantseeringuta kodulaenu noortele peredele. „Samuti taotleme põhimaanteede neljarajaliseks ehitamist laenuraha toel. Vastasel korral neist ainult räägitakse veel järgmised kakskümmend seitse aastat,“ lisas Ratas. Hinnatõusu pidurdamiseks ning konkurentsivõime tõstmiseks soovib Keskerakond langetada kütuse- ja elektriaktsiisi. Alkoholiaktsiisile lubas peaminister maksurahu.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela