Taavi Aas: üleriiklik tasuta ühistransport on osutunud üle ootuste edukaks

Sept 18

Üleriiklik tasuta ühistransport on osutunud üle ootuste edukaks, sest sõitjate arv on jõudsalt kasvanud, ütles Tallinna linnapea Taavi Aas kommenteerides augustikuiseid andmeid. Üleriiklik tasuta ühistransport käivitus 1. juulil ja Aasa sõnul viitavad viimase kuu andmed, et sõitjate arv on kasvanud üle Eesti keskmiselt 33 protsenti, mis osutab väga suurele nõudlusele.

 „Augustis oli Ida-Virumaal 71 protsenti rohkem sõite ja Jõgevamaal 61 protsenti rohkem sõite kui aasta tagasi – need numbrid kõnelevad enda eest,“ ütles Taavi Aas. „Ka näiteks Viljandimaa 56 protsendine ja Valgamaa 46 protsendine kasv on muljetavaldavad. Tasuta ühistranspordi kriitikud väitsid, et selliseid inimesi pole olemas, aga nad eksisid.“

Aasa sõnul aitab tasuta ühistransport kaasa tööjõu liikuvusele ja on hästi sihitud regionaalne toetusvahend. „Bussiga sõidavad enamasti just madalamapalgalised, noored, eakad. 30 kilomeetri kauguselt maakonnakeskusesse tööle käiv inimene võidab aasta jooksul 700-800 eurot.“ Aas osutas, et tasuta ühistransport on hetkel üleminekufaasis ja tema tõelist kasu näeb siis, kui uue aasta algusest liinivõrku tihendatakse.

Aas ei nõustunud Kaja Kallase kriitikaga tasuta ühistranspordi aadressil nagu poleks seda vaja. „See on inimese jutt, kes arvab, et kõik Eesti inimesed elavad samamoodi nagu tema ja tema tuttavad,“ kommenteeris Aas. „Tuhanded inimesed on ühistransporti rohkem kasutama hakanud, mis näitab, et seda on vaja. Maapiirkondadelt ja väikelinnadelt on aastaid ainult võetud, on õiglane midagi ka tagasi anda.“

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela