Jaak Aab: pensionidest pani Reformierakonna rääkima kahanev reiting

Sept 13

Keskerakondlasest endine sotsiaalminister Jaak Aab leiab, et Reformierakonna tähelepanu eakatele ja pensionitõusu lubadus tuleneb valimistest ning on vastuolus reformierakondlaste äsjase kriitikaga Keskerakonna suunal, kes pensionitõusust rääkinud juba aasta algusest. Aab sõnas, et Reformierakonna tähelepanu eakatele on positiivne.Paraku ei tundu pensionide tõstmise soov Kaja Kallase poolt siiras, sest kuni eilseni on suurim opositsioonierakond seda plaani tugevalt kritiseeritud.

„Reformierakonna fraktsiooni juht Jürgen Ligi pidas pensionide tõstmisest rääkimist odavaks populaarsuse tõstmise trikiks, sama arvas toonane rahanduskomisjoni aseesimees Remo Holsmer. Kaja Kallaski on rõhutanud, et pensionitõusuks tuleks kaotada näiteks tasuta haridus või bussisõit,“ tõi Aab välja, et pensionitõusu on hinnatud teiste erakondade poolt liiga kalliks. Tema sõnul näitab selline ümbersünd, et Reformierakonna lubadus pensionitõusuks tuleneb kahanevast reitingust ning soovist püüda eakate hääli Riigikogu valimistel. „Arusaadavalt ei toonud mõistmist ja toetust olukord, kus senised lubadused piirdusid jõuakamatele saja lisaeuro andmise või odavama õllega,“ tõdes Aab, miks Reformierakond on otsustanud rääkida Keskerakonnaga sarnaselt pensionitõusu vajalikkusest.

„Reformierakond on varasemaltki pensionitõusu lubanud, kuid tehtud on seda vaid koos Keskerakonnaga aastatel 2005-2007,“ rõhutas ta. Aab selgitas, et Keskerakond läks tollal valitsusse selge prioriteediga tõsta pensione erakordselt ning aasta jooksul tõusis pension ligi 40%. „Ilma selle erakordse tõusuta oleksid pensionid praegu 100 eurot väiksemad. Ainukese erakonnana on Keskerakond konkreetse otsustega tõestanud, et eakate toimetulek on meie prioriteet.“

Lisaks jääb Aabi sõnul selgusetuks, kas Reformierakond toetab Keskerakonna välja pakutud erakorralist pensionitõusu või mitte. Tema sõnul tundub, et kogu lootus on majanduskasvul ja pensionide iga-aastasel indekseerimisel, kuid kaheksa aastaga on keskmine pension tõusnud ainult 141 euro võrra. Seda on endise sotsiaalministri sõnul ilmselgelt liiga vähe, mistõttu ainult tõusvale sotsiaalmaksulaekumisele loota ei saa ja indekseerimisega pension nelja aastaga 200 euro võrra ei kasva. „Kallase enesekindlus püsib lootusel, et majanduse kiire areng jätkub. Arvamus, millele vaidlevad pidevalt vastu tema enda erakonnakaaslased,“ lõpetas Aab.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela