Erki Savisaar: Sõerd püüab eksitada ja pahandab sissetulekute kasvuga

Sept 05

Riigikogu majanduskomisjoni liige, keskerakondlane Erki Savisaar leidis, et reformierakondlane Aivar Sõerd katsub inimesi eksitades teha teed Reformierakonna põhilubadusele, mis toob raha eelkõige jõukamatele. Savisaar sõnas, et Aivar Sõerd toob ise oma loos välja, et 75% Eesti inimestest on maksureformist eelmise aasta tuludeklaratsioone vaadeldes tegelikult võitnud. 

„Kuigi Sõerd toob eraldi välja, et 58% võisid saada maksimumsumma ning 17% said igal kuul lisaraha, jäävad need numbrid maha tema sõnul numbritest, mida on Keskerakond varasemalt rõhutanud. Paraku jätab tubli poliitikust majandusekspert kaks numbrit kokku liitmata,“ selgitas Savisaar, et lugejat püütakse ilmselgelt eksitada.

Ta lisas, et kui peaminister Jüri Ratase valitsuse ajal on palgad kasvanud sedavõrd, et seis on parem kui varasemad maksureformi osas tehtud prognoosid, on see igal juhul vaid positiivne. Sõerdi 1500-eurosest õpetaja palga näitest rääkides tõi Savisaar välja, et iga inimene saab internetis näiteks vastavat kalkulaatorit kasutades teada, kas 1500 eurost võttis riik vähem makse Reformierakonna või Keskerakonna valitsuse ajal. „Eelmisel aastal sai inimene, kel palk 1500 eurot, kätte 1192 eurot. Tänu maksureformile on see number täna 30 euro võrra suurem ehk 1223.47 eurot,“ rääkis Savisaar.

Ta kinnitas, et madalat ja keskmist palka teenivate inimeste maksuvabastus oli vajalik ning õiglane nendes suhtes, kes maksid varasemalt tulumaksu isegi miinimumpalgalt ja väikeselt sissetulekult, millega raske ära elada.

Keskerakondlane tõdes, et Sõerdi artiklit võib mõista kahte moodi: Reformierakonna kahetsus, et 75% Eesti inimestest saab täna rohkem raha kätte kui varem või püütakse leida toetust erakonna ideele, mis jätab 2100 ja enam eurot teenivatele inimestele kätte igal kuul 100 eurot. „Reformierakond on paraku jäänud uskuma iseenda loosungit, et elame viie rikkaima riigi seas. Paraku on Eestis mediaanpalk, millest pooled teenivad vähem ja pooled rohkem, 1000 euro lähedal,“ ütles Savisaar.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela